Showing posts from 2022Show All
Idea Membuat Hantaran Yang Mudah

Idea Membuat Hantaran Yang Mudah .  Minggu lepas cuti sekolah, ramailah yang ambil peluang melangsungkan perkahwinan.  Kenduri di sana sini, termasuklah kenduri anak saudara sebelah en suami.  Ini merupakan kenduri perkahwinan y…

Awie Dalam Siri Drama Kids Nowadays

Awie Dalam Siri Drama Kids Nowadays .  Dah lama tak cerita tentang drama. Ada beberapa siri drama yang sedang akak tonton sekarang ni dan nak cerita salah satunya. Drama lakonan Awie jarang-jarang ada, bila ternampak posting di …

Tasneem Marketplace Bantu Suri Rumah Jana Pendapatan

Tasneem Marketplace Bantu Suri Rumah Jana Pendapatan .  Mesti ramai yang pernah dengar produk Tasneem. Bagi akak bila sebut Tasneem, teringat tentang balm untuk baby, memang ramai yang menggunakannya.  Seiring dengan fokus penggu…

Stigma Mengenai Kemurungan - Segera Dapatkan Bantuan

Stigma Mengenai Kemurungan - Segera Dapatkan Bantuan .  Kita kongsi-kongsi sedikit info berkaitan kemurungan.  Akak terbaca dan rasa bagus juga kalau akak share di sini sebagai pandungan dan ingatan bersama. Kemurungan jangan di…

Mee Udang Pulau Sayak

Mee Udang Pulau Sayak .  Tau tak kat mana letaknya Pulau Sayak? Pulau Sayak letaknya di Kota Kuala Muda, Kedah.  Tak jauh sangat dengan Pantai Merdeka.  Kalau ke sini, biasanya nak cari mee udang.  Ada beberapa lokasi kedai yang…

Berkelah Dalam Dusun Durian Di Batu Kurau

Berkelah Dalam Dusun Durian Di Batu Kurau .  Entri lontar belakang. Tak pernah dapat peluang berkelah dalam dusun walaupun dah banyak kali plan. Ye lah nak terjah dusun siapa kan ? Bila kakak ipar offer buat gathering dalam dus…

Peminat Kerabu Kena Cuba Kerabu Kerang Taugeh Jantung Pisang

Peminat Kerabu Kena Cuba Kerabu Kerang Taugeh Jantung Pisan g.  Lamanya akak tak letak entry baru di sini.  Macam dah bersawang teruk. Hari-hari berazam untuk menulis, tapi ada sahaja kekangan yang datang, tulis sebaris akhirny…

Wordless Wednesday

Makin meningkat usia, cuba korang kira berapa ramai kawan yang masih bercerita suka duka dengan korang?  Makin kurang kan? Akak ada beberapa orang sahabat yang dari zaman belajar lagi memang susah senang suka duka kami kongsi b…

Nak Juga Cerita Aktiviti Cuti Sekolah Kami

Nak Juga Cerita Aktiviti Cuti Sekolah Kami .  Selagi ada anak yang masih bersekolah, selagi itulah kami meraikan kedatangan cuti sekolah.  Kali ini cuti tak berjalan jauh sebab tak nak terlibat dengan kesesakan lalu lintas. Jala…