Showing posts from 2022Show All
Hidangan Syawal - Nasi Butter Kismis

Hidangan Syawal - Nasi Butter Kismis .  Lamanya akak tak bersiaran di sini. Rindu nak menulis kat sini tapi sangat terhad masa nak berlama-lama melayan blog. In syaAllah lepas ni akak cuba menulis sekurang-kurangnya satu entry s…

Sahur Berkhasiat Dengan Resipi Mudah Munchy's Oat Krunch

Diam tak diam dah masuk hari ketiga Ramadhan.  Kalau tahun-tahun sebelum ni berpuasa dalam suasana PKP tapi tahun ni kita dah 'bebas' tapi masih perlu lagi mematuhi SOP. Itu yang pasti !  Kami berpuasa berempat sahaja.  I…

Persatuan Kebajikan Ronald McDonald Bantu Kanak-Kanak OKU Malaysia

Persatuan Kebajikan Ronald McDonald Bantu Kanak-Kanak OKU Malaysia | Bila sebut tentang kanak-kanak OKU hati mula rasa sebak. Sedih itu ada tapi inilah yang dikatakan sebagai ujian. Setidaknya mereka sangat mulia di sisi Allah…

Jangan Lupa Senarai Pelepasan Cukai 2021

Jangan Lupa Senarai Pelepasan Cukai 2021 .  Pejam celik pejam celik dah tiba masa untuk submit submission cukai LHDN.  Kena susun-susun semula resit-resit perbelanjaan yang boleh dikecualikan cukan.  Akak sejenis simpan resit-res…

Kenangan 2021 Harapan 2022

Kenangan 2021 Harapan 2022 .  Diam tak diam dah melepasi bulan Januari. Kejap sangat masa berlalu.  Kalau ikutkan tahun 2021 memang banyak sangat kenangan yang ditinggalkan.  Kenangan untuk diingat dan untuk ditinggalkan.  Tent…

Habiskan Masa Seharian Di Kuala Kangsar

Habiskan Masa Seharian Di Kuala Kangsar .  Entry lontar belakang. Dah berhari-hari tulis tak habis-habis sebab takdak mood.  Kisah menghabiskan cuti hujung tahun.   Bila cuti tu, rasa macam nak berjalan la pulak tapi tak mau jala…