Showing posts from January, 2021Show All
Creamy Spaghetti Carbonara Sambut Hari Lahir Kakak

Creamy Speghetti Carbonara Sambut Hari Lahir Kakak . Kita buat throwback sikit.  Hari kerja memang selalu begitu tapi semalam lebih sikit sibuknya sebab ada meeting yang wajib hadir dan juga perlu submit performance review staff …

Kalakatar Resipi Kuih Tradisi Masyarakat Banjar

Kalakatar Resipi Kuih Tradisi Masyarakat Banjar .  Seronok juga belajar buat kuih tradisi pelbagai masyarakat di negara kita ini.  Kalakatar atau biasa kita panggil kuih bengkang, diperbuat daripada isi dan air kelapa muda. Kuih …

Drama Rahimah Tanpa Rahim Full Episod (Episod 1-28)

Drama Rahimah Tanpa Rahim Full Episod (Episod 1-28) .  Tak semua drama yang disiarkan akak tengok.  Pilih-pilih juga samada berdasarkan tajuk atau pelakon.  Kali ini tertarik dengan tajuk drama ni. Awalnya akak ingatkan drama kom…

Tambah Aktiviti Dengan Ilmu Dan Bahan Bacaan Menarik

Tambah Aktiviti Dengan Ilmu Dan Bahan Bacaan Menarik .  Agak lama akak tak bercerita tentang bahan bacaan yang akak baca.  Selama itu jugalah akak tinggalkan sebentar membaca koleksi buku-buku yang ada.  Dah lama juga tidak menam…

Resipi Ayam Goreng Halia Bermadu

Resipi Ayam Goreng Halia Bermadu .  Musim PKP ni kita share lebih sikit resipi.  Boleh juga bagi idea untuk korang sediakan menu untuk hidangan keluarga.  Pelan-pelan akak cari mana-mana masakan yang akak belum share dekat sini l…

Masak Lemak Pucuk Ubi Dengan Ikan Tongkol

Masak Lemak Pucuk Ubi Dengan Ikan Tongkol .  Hari ini nak share resipi masak lemak pucuk ubi dengan ikan tongkol.  Gara-gara ternampak Dato Rizalman goreng pucuk ubi semalam di instagram.  Teringat pulak en hubby ada petik pucuk…

Jaga Adab Bila Berhutang

Jaga Adab Bila Berhutang .  Siapa saja yang suka berhutang kan.  Kalau boleh memang tak mahu libatkan diri dengan hutang. Tapi kadangkala keperluan hidup menjadi alasan kuat untuk kita berhutang.  Berhutang tu tak salah tapi past…

Mudahnya Menyediakan Telur Bungkus

Mudahnya Menyediakan Telur Bungkus .  Apa sahaja yang berkaitan dengan menu telur, pasti membuka selera kami seisi rumah.  Tambah-tambah pada Dzakwan, yang sememangnya penggemar menu telur.  Kalau masak telur mata atau dadar pun …

Resipi Daging Masak Black Pepper

Resipi Daging Masak Black Pepper .  Dah lama tak buat sharing resipi kat sini.  Bukan tak masak, hari-hari masak. Ada lauk yang sama, ada lauk yang simple sangat dan ada yang akak buat pengubahsuaian pada resipi asal.  Dah musim …

Sejarah Awal Tahun Malaysia Bermula Dengan PKP 2.0 Dan Darurat

Sejarah Awal Tahun Malaysia Bermula Dengan PKP 2.0 Dan Darurat.  Seminggu berlegar desas desus akan diadakan PKP semula. Walaupun penafian dibuat tapi sebagai rakyat memang kita sendiri dapat rasakan akan berlaku juga PKP2 dala…

Jadikan Gaya Hidup Aktif Anak Anda Lebih Ceria Dengan Snek Lazat Fernleaf Yogurt CalciYum dan Susu Kultur Fernleaf CalciYum

Jadikan Gaya hidup Aktif Anak Anda Lebih Ceria Dengan Snek Lazat Fernleaf Yogurt CalciYum dan Susu Kultur Fernleaf CalciYum .  Mempunyai anak-anak yang sedang membesar memerlukan perhatian lebih daripada ibubapa supaya tumbesaran…

Jangan Terlepas Pandang Amalan Yang Mengundang Keberkatan

Jangan Terlepas Pandang Amalan Yang Mengundang Keberkatan . Dah seminggu kita berada di tahun baru 2021.  Tiada penampakan lagi pendamik covid19 ni akan beransur reda. Peningkatan kes dari hari ke hari semakin bertambah.  Tiada a…

Dapat Iphone 11 Sempena Hari Jadi

Dapat Iphone 11 Sempena Hari Jadi .  Bertuah badan rasanya tahun ni sebab dapat hadiah yang memang dah lama teringin.  Walaupun sekarang ni orang sibuk dengan Iphone 12 tapi akak rasa syukur sangat dapat Ip 11 tambahan lagi dapat…

Prestasi Blog Azirahman.com Sepanjang Bulan Disember 2020

Prestasai Blog Azirahman.com Sepanjang Bulan Disember 2020 .  Diam tak diam dah masuk tahun 2021. Nak buat entry tahun baru pun dok bertangguh dari sehari ke sehari. Bila dah tinggal lama menulis, jadi lambat sikit nak panas cari…