Showing posts from August, 2015Show All
Tarikh Kemerdekaan Dalam Persekutuan Malaysia

Tarikh kemerdekaan Assalamualaikum wbt Sehari dua ni dok update entry-entry berkaitan merdeka pulak....semangat tu!! Berapa tarikh kemerdekaan yang korang tau? Kalau korang nak tau ada 3 tarikh penting sebenarnya dal…

Pertama Kali Boleh Redeem

Woop Community Assalamualaikum wbt Berjaya jugak mengumpul point untuk redeem reward kat WOOP.   Pertama kali nak redeem ni.  Apakah barang yang aku redeem?...  Tunggu bila dah sampai nanti aku update yer... …

Kegilaan Apakah Ini?

Adam Dan Hawa Assalamualaikum wbt Tak pasal-pasal aku terikut semula drama bersiri Adam Dan Hawa ni. Gara-gara cerita ini ditayangkan semula di Astro 135 setiap Isnin - Jumaat jam 9 malam. Bukan gila ke hape cuma suka. Heh…

Renungan Bersama

Assalamualaikum wbt Carilah redha Allah...in sha Allah jiwa tenang

Perhatian Untuk Orang KL

Penutupan Jalan Assalamualaikum wbt Hujung minggu ni cuti agak panjang. Ye la lebih sehari sebab 31 Ogos jatuh hari Isnin jadi boleh la dapat 3 hari cuti. Apa plan? Aku tak ke mana-mana. Rilek rilek kemas rumah aje la. …

Kau...Aku...sama sajer...

Assalamualaikum wbt Tak mudah sebenarnya nak monitor orang. Macam-macam perangai ada. Bawah jagaan  aku di pejabat ada 8 orang. Ada 8 perangai nak kena hadap hari-hari. Huhu..baru 8 kan belum puluh-puluh lagi. Tapi dulu pern…

KIta mengejar masa ATAU masa mengejar kita ?

Masa Itu Emas Assalamualaikum wbt Pernah tak korang rasa macam tak cukup masa sehari tu? Tau-tau dah tengahari. Ehh...dah petang....Allahuakbar....dah malam dah.... Aku terkadang rasa begitu. Tambah-tambah bila banyak …

Himpunan Tema Hari Kebangsaan

Tema Hari Kebangsaan Assalamualaikum wbt Beberapa hari lagi kita akan menyambut ulangtahun kemerdekaan negara yang ke 58 tahun. Beruntunglah pada yang tarikh lahir jatuh pada 31 Ogos, tiap-tiap tahun seluruh negera menyamb…

Dhuha Pembuka Rezeki

Amalan seharian Assalamualaikum wbt Setiap orang inginkan kehidupan yang selesa untuk diri sendiri dan keluarga. Usahalah dan jagalah amalan kita supaya setiap tindakan dan perbuatan dipelihara dan dirahmatiNya. Sebaga…

Kenduri Dulu Kenduri Sekarang

Doorgift kenduri Assalamualaikum wbt Tak lama lagi nak cuti sekolah. Walaupun september ni cuti seminggu tapi aku pastu mesti banyak jemputan kenduri yang sampai. Biasa dah tu, bila cuti sekolah memang gantung kuali setiap…

Terima Kasih Kawan Kawan

Tajuk popular Assalamualaikum wbt Tergerak nak tengok top entry kat blog ni. Apa yang orang cari bila masuk sini. Nampaknya entry berkaitan resepi terus mendapat tempat pada pembaca.  Entry sambal petai dan ayam pangga…

Yang Ditunggu Telah Tiba

Hari Gaji Assalamualaikum wbt Tahniah pada korang semua kerana telah berjaya menunggu dengan sabar kedatangan semula hari gaji. Ha..ha..ha...hari ni hari gaji orang gomen kan?  Penat tunggu kan! Aku belum lagi. Tunggu la…

Penggunaan Masa Yang Betul

Sistem Pemenggalan Waktu Assalamualaikum wbt Tengahari tadi dapat info berkaitan sistem pemenggalan waktu daripada group wasap sekolah anak-anak. Aktif juga group ni. Terdiri daripada pelbagai golongan, jawatan dan sebagai…

Trengkas - tulisan ringkas?

Tulisan trengkas Assalamualaikum wbt Pernah tak dengar tulisan trengkas? Atau dalam English - shorthand. Sekarang ni tulisan trengkas ni dah tak popular. Banyak kemudahan lain yang ada. Zaman aku abis sekolah dulu, lep…

Anak-anak dan kertas lukis

Minat Anak-anak Assalamualaikum wbt Dari kecil, apa yang aku sedari, anak-anak aku suka melukis. Daripada anak yang sulung sampai ketiga. Adik Wan masih tak nampak lagi tapi dia cukup suka mewarna.  Daripada ketiga-tiga tu…

Berkenalan Sambil Menambah Ilmu

EFG Feed Assalamualaikum wbt Siapa tak tahu lagi apa EFG? EFG ialah salah satu group blogger yang sedang meningkat naik. EFG atau nama penuhnya Echange Feed Group telah banyak membantu aku buka mata berkaitan blogging …

GIVEAWAY VOUCHER EMEL MELINDA LOOI

GiveAway Blogger Assalamualaikum wbt Jom join GA ni.... JOIN SINI Aku tag... AZLINDAALIN CAHAYA HAYATI ANAJINGGA

Salam Ziarah Teman Seperjuangan

BW blogger Assalamualaikum wbt Sekarang ni pantang ada masa terluang, mesti nak pi terjah 1-2 blog kawan-kawan baru dan lama.  Bila terjah sana terjah sini membantu jugak lah dalam peningkatan jumlah UV. Dapat jugak info-i…

Kenali Peribadi Melalui Tulisan

Kenali peribadi melalui tulisan tangan Assalamualaikum wbt Korang tau tak, tulisan tangan kita boleh mencerminkan peribadi penulis. Macam-macam kan. Seingat aku dulu, masa sekolah, sibuk dok jaga tulisan tak mau comot, tul…

Rezeki Hari Jumaat

Potluck Ofis Assalamualaikum wbt Hari jumaat memang murah rezeki. Kejadian potluck geng ofis pagi tadi.   Ada capati, popia, mee goreng, agar-agar, nasi himpit, kuah kacang. Memang kenyang makan. Ada yang baw…

Jom join U Follow I Follow

Segmen blogger Assalamualaikum wbt Sesekali jom kita join segmen yang dianjurkan oleh blogger. Kali ni segmen U Follow I Follow.  Menarik kan tajuknya....sesuai untuk geng-geng yang nak tambah follower macam aku ni. …

Kalau Berani Naik jer...cepat sikit sampai!!

KLIA2 Assalamualaikum wbt Dah lama tak naik kapalterbang. Ntah, sejak pelbagai kejadian yang melibatkan penerbangan ni, aku jadi seram-seram nak naik.  Tapi kalau ada training atau meeting yang aku terpaksa pergi sendiri, …