Tanda-Tanda Depresi Yang Anda Tidak Sedari

Friday, October 18, 2019
Kebelakangan ini, banyak sangat kisah akibat depresi yang kita dengar dan baca.  Adakalanya sampai membahayakan diri sendiri dan orang yang ada di sekitar.  Korang tau tak punca depresi ni? Ada pelbagai sebab antaranya stres yang melampau, penyakit, genetik dan lain-lain lagi.  Depresi juga sebahagian daripada gangguan mental pada yang mengalaminya.

Tanda-tanda Depresi Yang Anda Tidak Sedari

Selalunya bila mengalami depresi maka akhirnya kita akan jumpa nota-nota yang ditulis menggambarkan situasi yang sedang dihadapi. Ada juga dengan menelan pil-pil melebihi dos yang dibenarkan. Tahu tak korang ada pelbagai tanda depresi yang mungkin kita tak sedar.  

penyebab depresi, tanda depresi, kesan depresi, kawal depresi


Lepas akak tengok ni, baru akak tahu yang ianya juga adalah tanda-tanda depresi. Kadang-kadang kita sendiri pun pernah melaluinya. So, korang berhati-hatilah dengan tanda-tanda ni yer, terutama di kalangan orang-orang yang kita sayang.

Bila nampak tanda-tanda ini, cubalah hampiri mereka dan bawa keluar daripada rasa depresi ini.  Jangan biarkan, takut ianya berlarutan dan membawa kepada keadaan yang lebih parah.





You Might Also Like


6 comments

  1. bahaya depresi ni. this year je dah dengar ramai yg bunuh diri .. keluar kat berita

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah rasanya masih belum sampai tahap depress walaupun hbis masa atas katil je. Sebab penat je hehe tq atas perkongsian

    ReplyDelete
  3. Kalau mental exhausted dikira depression juga?

    ReplyDelete
  4. nieyl sndiri pun hampir-hampir juga kena bulan 8 hari tu..nasib baiklah cepat sedar...klu x, tak tahu laaa...

    ReplyDelete
  5. Baru je terbaca penyanyi kpop yang bunuh diri tu. Severe depression katanya. Mintak dijauhkanlah daripada depresi ni ya Allah

    ReplyDelete
  6. allahuakhbar.. jauhla kita semua dari penyakit ni.
    memang muncul tanpa sedar. tau tau ada je.. kena always alert dengan orang2 sekeliling kita jugak. ada tanda2 tu cepat2 tolong..

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Followers