Assalamualaikum wbt.  Anak-anak dan bermain memang tidak dapat dipisahkan. Dengan bermain, mereka belajar belajar. Anak-anak juga mudah terdedah dengan pelbagai penyakit bila mereka beraktiviti terutama di luar rumah. Untuk itu, bekalan nutrisi yang betul adalah penting supaya mereka kekal cergas menikmati masa-masa tumbesaran .

FrisoGold Membantu Anak-anak Jadi Kuat Dari Dalam...Betul Ke?

Mempunyai anak-anak yang berbeza umur menjadikan ibu ayah lebih memahami kerenah masing-masing.  Biasanya si kecil sekali akan mendapat perhatian lebih.  Ini adalah kerana, yang kecil selalunya mempunyai lebih keinginan untuk meneroka dunia mereka. Segalanya adalah baru bagi mereka dan anak-anak ini akan sentiasa mencari peluang dan ruang untuk mencuba.

Sebagai ibu bapa, yang penting adalah tidak menyekat keinginan mereka selagi tidak mendatangkan keburukan. Anak-anak belajar dari apa yang mereka lihat dan buat.  Seperti Dzakwan yang membesar di zaman perkembangan pelbagai jenis gadget ini, kami cuba untuk alihkan perhatian dia kepada aktiviti-aktiviti yang boleh dibuat di luar rumah.  Untuk itu, badan yang sihat terutama dari dalaman adalah penting supaya mereka dapat beraktiviti dengan lebih seronok.Sudah menjadi satu kemestian bagi Dzakwan bertanya....sekarang dah petang ke? Dah pukul berapa yer? Pertanyaan setiap petang tak kira hujan mahupun panas, semata-mata untuk pastikan diri dapat bermain di luar rumah. 
friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam

Si manja kami yang tak pernah duduk diam. Pelbagai perkara yang akak dilakukan selagi belum tiba waktu tidur.


Aktiviti Percutian Yang Paling Disukai

Bila berkesempatan, akak akan membawa anak-anak bercuti tak kira jauh ataupun dekat. Apa yang penting, lokasi percutian mesti ada kolam renang untuk anak-anak terjun.  Tak berjalan ke mana pun tak mengapa asalkan lebih ruang diberi untuk bermain di kolam.  Untungnya kami, ada anak-anak remaja yang dah boleh tolong tengokkan Dzakwan bermain.  Bolehlah ibu ayah berehat sebentar.  Bila di kolam, ramai pula anak-anak lain yang menjadi kawan sambil bermain bola dan berenang menggunakan pelampung. Bermain air dalam jangka masa yang agak lama, kalau tak punyai dalaman yang kuat, boleh jadi penyakit pula yang datang selepasnya.friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam

friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam

Bertemu kawan baru. Anak yang aktif mudah bergaul.  Petah berkawan, mudah mesra dan mudah belajar.


friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam


Meriahkan dunia anak-anak!!


Bermain Giant Bubble di Padang

Apa sahaja yang jarang dijumpai, akan menarik minatnya untuk mencuba.  Bila jumpa permainan buih sabun sebegini di padang, memang menjadi kemestian untuk dia bermain.  Seronok melihat buih-buih sabun membentuk belon-belon dan berterbangan bebas di angkasa sambil berlari mengejar.  Sama seperti jiwa anak-anak ini yang ingin bebas bermain tanpa sekatan.  Sambil bermain, anak-anak leka berimaginasi bentuk-bentuk yang terhasil. Minda bergerak pantas, bila badan sihat.friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam

friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam

Bertemankan kakak-kakak bermain bersama.  Keinginan anak-anak mencuba tidak boleh dihalang.  Beri peluang pada mereka, belajar melalui pengalaman.


Bermain bola bersama rakan

Kawasan rumah akak memang ada ruang yang agak luas sesuai untuk anak-anak bermain.  Asalkan ada abang kakak yang memantau, memang kehendak yang satu ini akan dilayan sebaiknya.  Kalau hari tak hujan lebat, memang di luar rumahlah si kecil sambil berlari berkejaran dengan bola.  Kalau tiada rakan yang turut serta, abang kakaklah yang menjadi teman bermain.  Apa yang penting, anak-anak gembira.  Bila anak-anak gembira, ibu tahu anak-anak sihat!friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam

Yang penting kena cuba!! 


Bagaimana Untuk Pastikan Anak-anak Kuat Dalaman Dan Aktif

Menjaga Kebersihan Diri

Anak-anak akan sihat sekiranya persekitaran dan ketrampilan bersih.  Tak kira di mana berada, ciri-ciri kebersihan diri dan sekitar perlu diterapkan dalam diri si manja.  Lepas main, mesti simpan semula mainan. Lepas sepetang berlarian di luar rumah, pastikan kaki tangan di basuh terlebih dahulu sebelum menyentuh makanan atau minuman. Amalan dari kecil, harap-harap kekal sampai bila-bila.
friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam


Tidur Yang Cukup

Bila badan dapat rehat yang cukup, pasti lebih segar untuk beraktiviti seterusnya.  Kadang-kadang bila hari cuti, Dzakwan terlepas juga waktu tidur sepatutnya. Bila dah terlewat, esoknya mesti cover lebih sikit.  Yang penting kena dapat cukup tidur!! 

Pemakanan Seimbang

Anak-anak memang terkenal dengan sifat `peaky eater' mereka. Dzakwan tak terkecuali terutama bab makan sayur.  Biasanya kena sediakan makanan kegemarannya dan akan diselit-selitkan serba sedikit sayuran. Untuk menampung keperluan badannya, tentulah susu Friso Gold menjadi pilihan dengan dicampur sedikit perasa coklat.friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam


Friso Gold : Membantu Anak-anak Kuat Dari Dalam

Anak-anak akan lebih cergas dan aktif bila pengambilan pemakanan dan nutrisi membantu meningkatkan kekuatan dalaman dan memudahkan proses penghadaman.  Akak memilih Friso Gold yang dipertingkatkan dengan Teknologi LocNutri untuk memastikan Dzakwan sihat dalaman.


friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam


Kenapa Friso Gold?

Dzakwan kini dengan formula Friso Gold 4, sesuai untuk anak-anak berusia 3 tahun ke atas. Kenapa akak pilih Friso Gold 4 ?

1. Friso Gold adalah merupakan susu formula seratus peratus yang diimport dari Belanda dan tidak mengandungi sukrosa atau gula tambahan dan membantu penghadaman baik untuk si manja kuat dari dalam.

2. Mengandungi semua nutrien penting yang diperlukan oleh anak-anak bagi membantu mereka membesar dan menjalankan aktiviti dan melalui aktiviti serta pengalaman harian dengan cerita dan aktif.

3. Membekalkan nutrien penting seperti Vitamin D, Vitamin B5 dan C, Selenium, GOD, zat besi dan DHA yang menyokong tumbesaran dan menyokong daya ketahanan semula jadi anak.

4. Friso Gold formula baru ini adalah lebih baik kerana telah dipertingkatkan dengan Teknologi LocNutri yang dirumus khas untuk memebuhi permintaan pemakanan anak-anak yang sedang membesar.  Teknologi LocNutri menggunakan haba yang sederhana semasa proses penghasilan susu agar nutrien yang terkandung dapat dipelihata dan mudah diserap secara efektif oleh tubuh badan. 


  5.  Untuk memastikan susu formula Friso Gold kekal segar, bersih dan mudah digunakan, Friso Gold memperkenalkan Protection Lid gaya baharu.friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalamfriso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalamMelihat anak-anak kekal aktif dan sihat terutama dalaman adalah satu anugerah yang tidak terhingga.  Anak-anak sihat, semua seronok dan pelbagai aktiviti dapat dilakukan bersama.friso free sample malaysia, friso gold 4, friso gold review, kuat dari dalam

Hidup meriah, ceria bersama si manja!!


0 Comments