Tips Bantu Lulus Adsense Cara Mudah

Thursday, September 06, 2018

Alhamdulillah, selepas lama menabung dapat juga merasa hasil daripada Adsense.  Tak banyak pun tapi dah cukup haul untuk dikeluarkan.  Sekarang ni mula mengumpul semula.  


tips adsense, lulus adsense, income blogger, income adsense



Memang antara saluran income yang paling diminati oleh ramai blogger.  Kalau dulu susah nak dapat approval untuk letak iklan adsense.  Akak sendiri hampir 4 kali apply baru dapat lulus penuh.  Sampai nak give up tapi bila kawan-kawan bagi motivasi, terus semangat semula untuk terus cuba dan cuba.

Tips Bantu Lulus Adsense


Takdelah banyak sangat tips yang akak nak share. Tapi inilah yang akak buat masa nak apply kali pertama samapailah lulus penuh.

1. Banyakkan entry mengikut waktu puncak. Kenapa nak kena banyak entry? Bila banyak entry, ramailah yang singgah baca. 

2. Selalu-selalulah singgah blog orang lain dan tinggalkan komen.  Dah jadi kebiasaan blogger ni, bila ada yang singgah komen, mesti akan buat kunjung balas. Lama-lama jadi kebiasaan.

3.  Kurangkan entry yang copy paste.  Team adsense boleh kesan tau kalau banyak sangat entry copy paste.  Boleh je nak copy pastu tapi korang kenalah juga oleh ikut ayat-ayat korang sendiri.

4. Buat entry yang panjang.  Paling kurang pun ada 300-400 patah perkataan.  Masukkan 1 atau dua gambar.  Ada yang tanya..macamana nak tulis panjang-panjang? Mudah je...carilah tajuk yang korang suka.  Bila korang suka, secara tak langsung mesti korang boleh bercerita tentang benda yang korang suka tu.  Kalau tak percaya korang cubalah nanti yer.

Cukuplah 4 tips akak share.  Inilah yang akak kerap buat sampailah dapat kelulusan penuh.  Bila dah dapat kelulusan penuh, korang jaga je lah engagement korang dengan media social supaya blog korang tetap ada pengunjung dari masa ke semasa.

Kalau rasa korang punya visitor berkurang, korang semak balik tips-tips tadi. 

Takde jalan mudah nak mudah kan....Good luck korang !

You Might Also Like

21 comments

  1. good tips Azie :) banyak trafik banyak lah earning kan, In Shaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ana. Tapi nak tambah trafik bukan mudah juga caranya.

      Delete
  2. Tq share ... saya tak lulus lagi.

    ReplyDelete
  3. Bagus tips ni, ekin pun macam nak buat adsense.. Tapi ntah tatau bila nak buat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba je apply...ada rezeki boleh dapat juga

      Delete
  4. Zumal dah bertahun-tahun mohon tak lulus. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba je lagi zumal. kak zi dulu pun bertahun-tahun juga apply

      Delete
  5. tqvm shqring info .. kat blog akak cuma nuffnang je yg boleh ditepek, tu pun sbb semua org boleh tepek... info ni pembakar semangat nih..

    ReplyDelete
  6. Best tips ni. Memang kena hadam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni cara saya...mungkin orang lain lain caranya.

      Delete
  7. Nasih tak berjaya lagi sebab belum sempat nak tukar domain lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelan-pelan, nanti boleh cuba apply

      Delete
  8. Mana yang nak apply adsense tu boleh lah refer sini nanti.

    ReplyDelete
  9. woaah tahniah2 kak.. dah boleh kuarkan =D

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook