Himpunan Tema Hari Kebangsaan

Wednesday, August 26, 2015

Tema Hari Kebangsaan

Assalamualaikum wbt

Beberapa hari lagi kita akan menyambut ulangtahun kemerdekaan negara yang ke 58 tahun. Beruntunglah pada yang tarikh lahir jatuh pada 31 Ogos, tiap-tiap tahun seluruh negera menyambut birthday dia.

Tiap-tiap tahun ada tema sambutan yang ditetapkan. Cari-cari, dapat juga aku kumpulkan tema hari kebangsaan negara bermula daripada tahun 1970.  Menarik juga bila diulang-ulang baca.  Semuanya berkonsepkan penyatuan masyarakat negara.

Jom aku share :

1970 - Muhibbah dan Perpaduan
1971 - Masyarakat Progresif
1972 - Masyarakat Adil
1973 - Masyarakat Berkebudayaan Malaysia
1974 - Sains dan Teknologi Alat Perpaduan
1975 - Masyarakat Berdikari
1976 - Ketahanan Rakyat
1977 - Bersatu Maju
1978 - Kebudayaan Sendi Perpaduan
1979 - Bersatu Berdisiplin
1980 - Berdisiplin Berbakti
1981 - Berdisiplin Berharmoni
1982 - Berdisiplin Giat Maju
1983 - Bersama Ke Arah Kemajuan
1984 - Amanah Asas Kejayaan
1985 - Nasionalisme Teras Perpaduan
1986 - Bangsa Tegas Negara Teguh
1987 - Setia Bersatu Berusaha Maju
1988 - 1989 - Bersatu
1990 - Berjaya
1991 - Wawasan 2020
1992 - Wawasan Asas Kemajuan
1993 - Bersatu Menuju Wawasan
1994 - Nilai Murni Jayakan Wawasan
1995 - Jati Diri Penggerak Wawasan
1996 - Budaya Penentu Kecapaian
1997 - Akhlak Mulia Masyarakat Jaya
1998 - Negara Kita, Tanggungjawap Kita
1999 - Bersatu Ke Alaf Baru
2000 - 2006 -Keranamu Malaysia
2007 - Malaysiaku Gemilang
2008 - Perpaduan Teras Kejayaan
2009 - 1 Malaysia : Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan
2010 - 1 Malaysia : Menjana Transformasi
2011 - 1 Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera
2012 - 55 Tahun Merdeka - Janji Ditepati
2013 - Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku
2014 - Malaysia......Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta
2015 - Malaysia # Sehati Sejiwa

Boleh buat kuiz dan tajuk karangan ni...hehhe..

Di samping tema, setiap tahun juga ada logo sambutan.

tema dan loga hari kebangsaan

credit to malaysiacoin.com

Terima kasih pada yang berusaha mengumpul tema dan logo-logo ni. Aku share kat sini sebagai rujukan bersama. Dah 58 tahun......kejap jer kan...



You Might Also Like

1 comments

  1. Baru perasan tahun 2000 sampai tahun 206 logo kemerdekaan yang sama ye..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook