47/2015 : Review Movie - Suamiku Encik Perfect 10

Monday, February 23, 2015

Cuti panjang ..blog pun berabuk hehhe...

Takper cuti mengumpul bahan....nanti aku update satu2 yer....

Aku bukan la penonton movie tegar.....kerap pun tidak....selalu pun tidak...kadang2 pun tidak......jarang sangat aku layan movie ni lepas ketiadaan bibik hampir 2 tahun setengah dah....hidup penuh dengan aktiviti...hahaha..boleh gitu??

Hari tu anak aku dok belek2 siaran yg ada kat astro...tetiba ternampak  "Suamiku Encik Perfect 10". Wahhhhh......

I'm not peminat tegar Aaron Aziz mahupun Lisa Surihani...sekadar meminati lakonan mereka. Aaron selain dpd muka sweet ....cara watak yg dibawa...hmmm...sesuai la dgn dia....Lisa...yup...dia agak bersahaja dlm menuturkan dialog2 yg gaya menyindir....penampilan watak nya lebih baik dpd movie cinta istanbul?...ohhh..akak dah lupa tajuknya...tapi yg ada tajuk istanbul tu...


Yup...dengan gatal tangan aku tekan buy...movie SKEP10......done RM15 masuk bil yer. Better la than pi berderet2 masuk panggung (which aku tau takkan aku buat ...hehehe)...pastu belum tentu boleh tengok movie dengan aman.....jimat kan?.....moviepun boleh rakam...bila2 free boleh tonton.

Review aku:

Ceritanya OK. Walaupun byk plot yg dimasukkan ...which is kalau ko tengok tengah2 makan masa jugak la ko nak faham. So tengok dpd awal....baru ko tahu siapa berkait dengan siapa. I like watak Maktok .....hehhee...as always org tua akan mainkan peranan penting dlm menentukan masa depan anak cucu. Cerita Melayu tak lari daripada berebut harta ....putus cinta...cuma perebutan harta dan hasad dengki tak begitu ketara dipaparkan so tak la boring melayan org bergaduh dengki mendengki berebut harta...

Anyway....cerita ni tak la berat sangat.....boleh la layan2 sambil rehat2....sapa2 yg minat movie melayu....pergi la nonton......



Korang kalau nak feel lebih boleh la pi carik novel dia......

Sekian..ulasan ringkas bekas pelajar broadcasting..ngeh..ngeh..ngeh...

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook