Hujung minggu yg bestttt....

Monday, January 13, 2014

Hujung minggu yg pack.
Sabtu seharian mendung sesekali hujan. Tak ke mana ...anak2 pun tak berapa sihat.
Sempat buat operasi bersih peti ais...separuh jalan hehhe....mengejar masa dik wan tidor. Yg ni nanti aku share....bukan apa sangat pun just kemas simple2 janji nampak elok.

Petang hubby buat operasi tambah, buang, kemas pokok yg ada kat rumah.  Di Kulim bermula dpd 10-19 Jan ni ada pesta floral..hubby kata floral la sangat...org jual kain baju pun banyak jugak hehehe....
Hubby beli anak pokok cili dan jambu batu pulak kali ni.  Tanam dlm pasu jer pun..


Memula kemaskini balik sebahagian pokok2 kat sini...kemas kemas susun susun..




Pokok ni dah lama tak bertrim...bila la nak buat....huhuhu



Proses menanam anak pokok cili...hehe....semua en hubby yg buat...aku tolong tengok snap gambar ajer....

Ahad hari buzy kami...dpd pagi sampai ke malam. Kakak2 sekolah, dpd pagi aku menghabiskan masa iron baju sementara dik wan lena lagi. Bila dia bangun ajer....hmmm....melayan dia la pulak.

Plan nak masak best sikit.....


Kari kepala ikan....kali ni aku guna rempah kari ikan cap Hang Tuah....rasa dia ada umpph sikit. Sebelum ni guna babas.....nanti nak campur kedua2 jenis ni...
Kami memang suka buat testing2 guna rempah kari ni....nak rasa mana yg lebih power ...

Abis masak ni teringin makan pulut ngan durian pulak....hmmmm ...since abang outing hari ni, aku suruh en hubby cari durian best.


Memang best. Puas makan.....lupa kejap anak2 tak berapa sihat....hehhe...


Anak2 memang suka makan durian dengan pulut. Kalau di selatan, makan dengan gula melaka dan santan...kat rumah aku makan macam ni ajer. Pulut tu masak bersantan....rasa dah lemak2 gitu...bila kena dengan durian..perghhhh...terangkat tau...
Berat badan pun terangkat2 jugak...hahhahaha....

Puashati edisi layan selera hujung minggu dengan family.....
Pasni ada yg request buat laksa pulak...hmmm...tunggu mood mak awak ni pulak la nak buat apa yer.....



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook