Dah semakin hampir.........

Friday, December 06, 2013

Bila tiba ari jumaat mesti rasa masa pantas jer berlalu....

Sekejap ajer dah dekat seminggu masuk bulan Disember kan....Aku suka disember...:)

Tak sabar nak berjumpa kawan-kawan lama. Minggu depan satu reunion will take place...followed week after tu pulak.
Next week punye dah 80% ready dah with the commitment from AJK yg involved. AJK yg melantik diri sendiri..hehehe...at least ada jugak nak initiate program ni kan.

Sbg comitte member memang seram2 sejuk jugak ni kot ada yg last minute tak boleh dtg.....
Reunion ni khas utk warga Desasiswa Permai USM. Tapi sekarang desasiswa ni dah berpecah dan dah join dgn desasiswa lain.

Uniknya desasiswa ni....dia ada gelaran tersendiri. Dulu blok perempuan dikenali dengan nama Shangri La manakala blok lelaki dgn nama Hilton.
Kenapa nama sedemikian...korang tengok kat bawah ni rupabentuk bangunannya....




Ni blok perempuan....macam hotel kan..ehhee....4 tahun menginap di sini untuk menimba ilmu. Kat blok yg hujung tu jugakla kisah Ali Setan dirakamkan......itu la blok yg menjadi tempat aku berehat....berkawan...beraktiviti..dan macam2 lagi. Masa mula2 masuk U dulu, senior siap bagitau...kalau nak duduk desasiswa korang kena aktif. Ya...itulah yg aku dan kawan2 lakukan...aktif dengan macam2 aktiviti supaya tak kena menyewa di luar....




Ini la Hilton. Dulu jadi tempat penghuni lelaki di sini. Sekarang dah jadi rumah antarabangsa kalau tak silap aku.  Ada 8 tingkat. Dulu kalau lalu bawah blok ni utk ke desasiswa lain..memang boring ajer sbb kalau tak kena timing nama ko akan dijerit2kan dpd atas tu oleh insan2 yg korang kenal...biasa la dok menyakat...


Ruang antara 2 blok perempuan tadi. Belakang blok belah kiri tu dulu ada pejabat desasiswa...memang riuh la motor keluar masuk sbb surat2 memang posmen hantar ke situ ajer...so korang kenalah rajin pergi check. 
Ohh..jangan tak tahu kedua2 blok ni memang amat diminati oleh pelawat istimewa...sang2 monyet akan datang melawat bilik2 kat sini utk mencari sesuap nasi. So tiap2 petang kena pastikan tingkap bilik adalah berkunci.
Macam2 kenangan yg dilalui dengan kehadiran monyet2 ni.....


Yang pasti..reunion ini pasti meriah. Macam2 cerita nak dibualkan. 2 hari 1 malam kami akan berkampung di Rumah Tetamu USM atan bukit minden....ooohhhhh ....rindu nya melepak kat situ........

Segalana bermula di sini.......


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook