Pesta Cahaya

Tuesday, November 12, 2013

Terlupa nak up entry ni.
Kisah lama tapi rugi pulak kalau tak letak :)

Kalau cerita bab pesta cahaya dah tentu berkaitan dengan sambutan Deepavali hari tu.
Kat Kulim ni kalau menjelang malam sebelum deepavali tu memang meriah dengan dentuman mercun sana sini...fuuhhh macam bunyi tembakan pun ada.
Kalau nak dengar tunggu tepat jam 12 tengah malam...

Area utama adalah di sekitar taman2 yg berasaskan nama sayur-sayuran ..to be exact bermula dpd hadapan restoran Kassim Mustafa sehingga ke jalan keluar menuju BKE highway di sebelah Taman Kuchai.
Korang mesti tak tahu kan...takper kot2 korang tersesat sampai area ni...

Main reason tempat ni jadi tumpuan adalah disebabkan kat situ memang majoriti kaum India menetap....tokeh2 pasaraya dan golongan kaya2 jugak....

Kami yg malam tu baru lepas layan super spontan akhir terus keluar dan layan bunga api pulak.

Org parking tak kira dah kiri kanan jalan...kadang2 nampak dah terover pulak sesetengah golongan ni terutama yg muda.....terlebih semangat kot!!
Silapnya tiada pengawasan pihak polis.....nasib baik tiada perkara2 yg tidak elok ajer berlaku.....





layan dari dlm kereta ajer. Adik Wan takut dengar bunyi tembakan bunga api bersambung2...kesian dia....
Kenalah aku buat rakaman sikit so boleh la dia tengok balik kat rumah....

Hairan yer....kata tak boleh main bunga api..tp meriah juga....di mana penguatkuasaannya yer???

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook