Novel vs Drama

Thursday, October 24, 2013

Gemar membaca novel?
Yaaa.....saya suka...saya suka.....

Setiap bulan memang aku peruntukkan sedikit budget utk beli novel @ bahan bacaan lain utk diri sendiri dan anak2.  
Bukan nak cerita pasal novel tp nak sembang sikit pasal drama yg diadaptasikan daripada novel.  Kebelakangan ni byk drama2 memang ambil cerita dpd novel ajer dan digarap lain sikit campur asam lebih...gula lebih...garam lagi.....hiasan ..bla...bla...supaya cerita jadi lebih menarik.

Pada aku kalau novel tu aku tak baca lagi then aku akan follow drama sahaja...(tu pun kalau sempat..hehe)
Kalau novel aku dah baca..mula la aku akan banding2 kan jalan cerita di novel termasuk pelakon2 yg dipilih dengan apa yg dihidangkan dlm drama.  Cthnya drama Budak Kampung....hmmmm....aku dah layan novel tp rasa tak menarik pulak bila diadaptasikan pada drama.  Ok..ini just pandangan aku sajer yer...takde kena mengena dengan yg hidup atau yg mati...terpulang pada pendapat masing2...

Buat masa sekarang ni aku tengah layan 2 drama yg dicedok dpd novel.
Ok...pelakon pun ok....aku layan online jer bila sempat..terima kasih pada mereka2 yg mendownloadkan drama2 ni di web....dpt jugak la aku peluang menonton. Kalau harap nak tengok masa dia ke udara di TV memang takde laaa....byk kerja lain lagi aku nak kena buat.... :)


Suka dengan watak Zaraa....


Ditayangkan Isnin - Rabu 10pm di channel 134 Astro Mustika
Pemilihan pelakon ok. Semua org geram dengan watak si Shafiq tu kot....memang berjaya la mamat ni bawak watak tu...

Sekian review utk pagi ini......

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook