Membebel pasal raya

Wednesday, July 31, 2013

Lama tak update...

Macamana persiapan raya korang?
Kat opis aku ni masing2 dah start dok usung bawak balik kuih raya.

Persiapan aku ..biasa biasa ajer.  Baju anak2 dah settle..tu yg pertama aku settlekan.  Baju sendiri...pakai ajer baju yg ada....yg penting ada baju nak pakai :)
Kuih raya?...tahun ni aku tunjuk tak banyak..tunjuk yg anak2 aku suka ajer....cepat boleh habis..kalau tak sampai dekat abis syawal pun ada lagi kuih yg berbaki. Tahun ni mesti clear cepat.
Rumah? Kemas ala kadar ajer...ater teman tak beraya kat rumah kan....nanti lepas balik dari kampung baru la keluarkan bekas2 kuih dan benda2 yg berkaitan.

ohh...raya tahun ni macam biasa yer....akak beraya di Perak rumah MIL. Tak payah gaduh2 tak payah rebut2...akak dengan rela hati yer beraya kat Perak dulu....pastu kita kemas2 balik melaka pulak....
Tak de untung nyer pun korang bergaduh nak raya mana dulu....buat kurang pahala bulan puasa ajer...

hubby aku dah beli seplastik bang boom bang tau....tunggu anak teruna balik bercuti sekolah nanti baru nak rasmikan...belen kita bawak balik kampung bagi lawan boom boom....mesti meriah.....

Cuti?....seawal minggu pertama aku dah apply...bos suruh  tau sbb diapun tak sabar nak luluskan cuti hahaha.....
Cuti tak lama since raya dah dekat dengan week end plus ngan cuti week end tambah 2,3 hari pun dah panjang dah tu.  Jangan cuti lama2 nanti malas nak masuk opis.

Mood raya?...tak tahu kenapa...mood raya aku tahun ni kureng sikit....
kerja berlambak lagi kat opis ni..
ada sapa2 nak tolong ker...huuhuhu

Mood kurang atau terlebih tak penting ,.....yg penting kita raikan bersama2 keluarga tersayang kan..kan..kan,,,


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook