Aidil Adha Kami...

Monday, October 29, 2012

Hari ni masih ramai lagi yg bercuti kan....tapi aku kerja....hehe....ni la gara2 cuti tinggal sikit, kenalah jadi penunggu ofis yg setia sampai hujung tahun.....:)

Aidil Adha kami meriah jugak....khamis hari tu kan aku kerja...tp aku balik awal sbb cover balik hari sebelum tu aku dah balik lambat.  Balik2 hubby dah keluar cari bahan2 utk masak....
Elok lepas isya dah makan malam semua baru la mengingsing lengan utk menu raya. Tengah siap2 sampai pulak kakak dan abang hubby dpd Penang. Kan MIL beraya kat rumah kami so semua mai berkumpul. Actually kat taman yg sama ada abang dan adik hubby juga...abang lorong tepi rumah....adik pulak jauh sikit tapi still taman yg sama. So kalau MIL mai umah memang sekejap dia kat sana...sekejap dia kat sini.....anak2 kami tak usah kata la masuk sana keluar sini ...masuk situ pulak.....

Menu raya 1 - pagi aku siapkan mee goreng sebelum depa semua gi masjid....pastu balik solat raya sambung pulak dengan lemang dan gulai ayam....pi pulak rumah abang ada rendang daging dan ketupat..adik pulak buat laksa......ffuhhhh...memang makan ajer la...lepas depa balik solat jumaat aku ngan hubby sambung pulak buat laksa kat rumah......seround lagi semua makan...memang hari makan sedunia la hari tu....malam tergolek tak ingat dah......penatttt...

Raya 2 plak - masak nasi lemak sambal sotong kering pulak.....pastu hubby pi tolong sesi korban sbb kami ada ambil 1 bahagian. Bawak balik daging ..kerja aku ngan hubby pulak mengagih agihkan utk sedekah daging2 tersebut.....pastu masak pulak nasi beriani dgn kurma daging...air tangan hubby ...memang superb. Masa ni aku tak byk menolong sbb adik DZ buat perangai tak mau ngan orang lain...penat beb....
Petangnya pulak baru la agihkan daging2 tadi dgn hubby dan abang irfan......alhamdulillah selesai semua....

Semalam baru la rehat sikit ....sbb jemu makan daging.....tukar semua menu dgn ikan goreng ajer semalam....pun abis seperiuk nasi......


Last but not least.....tuan rumah nak interframe........budak kecik tu dah makin lasak sekarang.......itu la penghibur bila kepenatan......alhamdulillah moga membesar sebaiknya..................................................


You Might Also Like

1 comments

  1. Salam aidil adha.....baby dia dh besar!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook