Sepetang di KLIA

Wednesday, June 06, 2012

Ni aktiviti aku sehari sebelum cuti sekolah bermula....
Last minute dpt panggilan dpd HR utk datang ke sesi beramah mesra dgn VP kat HQ kami.........huaa...aku memang tak plan nak pergi mana2 sbb byk benda nak kena settlekan kat opis nih..tetiba dpt panggilan ni...so plan day travel ajer.
Pepagi buta sebelum subuh dah langut kat airport Bayan Lepas Penang sbb naik flight kul 6.40 am....aku memang tak suka pi travel sorang2 tau...tp terpaksa nih.....
Sampai kl central dlm kul 8.30am......meeting start 9.45am so aku ada masa tuk bersantai2 dulu....nak naik LRT jer pun so tak payah rebut2....
Abis meeting, lunch dan berjumpa2an dgn kawan2 kat HQ.....aku ingat nak ronda2 kejap sbb flight balik kul 6.15pm....tp disebabkan kepala dok bengong tak cukup tidor...aku terus ajer ke kl sentral naik train laju pi klia....so kul 4.00pm aku dah terpacak kat klia. ada byk masa lagi lepas solat...maka mengukur jalan la aku kat klia sorang2......ramai sungguh umat yg menunggu giliran nak pi umrah....
dpd hujung ke hujung la jugak aku mengukur jalan kat klia tu....nampak aje kata gate utk flight ke bayan lepas dibuka....aku la antara yg terawal pi berbaris utk pemeriksaan sebelum ke tempat boarding.....huhuuhu..memang boring tau berjalan sorang2.....dgn letihnya lagi....ingat nak ambil half day esoknya pun tak boleh sbb ada meeting lain lagi....sabau jer la.....
Sampai airport bayan lepas menunggu lagi sbb pagi tadi hubby yg hantar so kena tunggu dia mai ambik pulak....lepak kat McD sambil menelaah novel yg aku beli masa kat klia tadi......hampir sejam lebih jugak kat situ....hubby sampai terus ajak pi makan dgn anak2....anak2 aku punye la sibuk macam la mak dia ni baru balik dpt travel jauh2.....siap tanya ada beli apa2 tak...hmmm...sib baik la member aku ada belikan sekotak biscuit utk depa....lega mak dia..hehehhe....thansk syon kalau kau baca blog aku ni...
Untuk anak2...len kali bila budget cukup boleh la kita berterbangan di awan biru......

melayan masa yg ada tengok kapalterbang yg tak berapa banyak kat situ.......


suka dok kat tingkap bila naik flight...boleh tengok pemandangan kat luar....sib baik tak berapa gayat bila dok tinggi tinggi


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook