Durian oh durian...

Monday, June 25, 2012

Suka makan durian?...aku boleh la....tak la melampau sangat tp kalau ada depan mata memang ngap jugak. En Hubby aku plak memang suka membeli walaupun makannya tidak la seberapa sangat.....anak2...tengok jenis durian.....bibik.....bibik yg ni pun makan jugak durian...dua org bibik yg sebelum2 ni tak makan durian....tak tahan bau katanya.....rugi ooooo....

Pagi2 dah cerita durian.....warm up entry utk minggu ni...hehhe ..silap2 satu entry ni je nanti.....haaha
Semalam petang kami dok meronda la area kulim ni tengok buah durian....seronok la tengok buah2 durian bergayut2 atas pokok kat kebun orang..hehe..sendiri takde kebun tu la pasalnya..memang banyak...sib baik lalu area tak byk kereta sbb aku dan hubby kejap2 dok langut pandang luar ..kejap2 dok tengok luar.....

Hasilnya....merembat jugak 4-5 biji yg sedang2 ajer....bila ada durian tak sah kalau tak masak pulut. So malam tadi makan pulut ngan durian, goreng ikan kembung dan ikan kering...pagi tadi amira siap bawak bekal pulut ngan ikan bilis goreng.....sedap jugak...hehhe...

Dan hasil perahan pagi ini dpt 5oz disamping direct feed pada dzakwan.....memang best!!!!.....selalunya lepas hujung minggu..pagi isnin kalau pam susu memang boleh dpt 2 @ 3 oz lepas dzakwan df....tp pagi ni dpt berganda2........salah satu dpd milk booster aku.........


best kan?

You Might Also Like

1 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook