Jerejak Rainforest Resort & Spa

Wednesday, May 16, 2012

Kami ke sini sabtu lepas (kami a.k.a bukan  aku dan keluarga tetapi aku dan rakan2 sepejabat)
Tujuannya : beraktiviti santai beramai2....
Penglibatan : hampir 80% team ofis yg join.....yg tak join atas pelbagai alasan...korang memang rugi beb!!

Tak berkesempatan nak cerita panjang...jom layan gambar...gambar ni tak teratur susunannya...tak byk gmabar kat resort sbb aku memang tak sempat nak snap gambar sangat...gambar2 ni pun atas ikhsan rakan sekerja...thanks ya che wan......


lepas sampai kena isi perut dulu. Aku keluar rumah dpd jam 6.45 pagi memang sempat minum segelas air ja. Tp utk maklumkan kat sini memang tidak benarkan bawa masuk makanan dpd luar....tp yg ni kami dah minta izin...

ni para anggota yg turut serta. Muka ceria lagi sbb belum start sebarang aktiviti.....ramai kan ada lebih kurang 48 org yg turut serta.....ramai jugak yg dah kategori warga emas...tp masih cergas....

ni masa aktiviti explore race....penat jugak ko dok berjalan dpd hujung resort ke hujung resort....


test power main bowling buah kelapa....haih.....loteh den membalingnya asyik menyenget jer kelapa tu bergolek.....

baru sampai.....semua fresh lagi...

haaa..kan aku kata gambar tak tersusun......tu la pin utk bowling yg kami adakan.....sapa yg kaki bowling memang boleh aim punyer..aku ?..kali ke 3 baling baru boleh jatuh 5 btg pin....ok la

exercise pagi......

aku suka gambar ni.....pemandangan jambatan pulau pinang dpd jeti sebelum ke jerejak...thanks che wan

ni satu lagi favorite aku.....jeti ke pulau jerejak.....cantik sangat.
Kalau korang nak tau pagi2 sebelum terbit mentari memang ramai photograher yg dok menembak gambar2 menarik kat jeti ni....really memang superb gambar yg diambil kalau dpt angle best...

ni la feri yg mengangkut kita org pergi/balik......yg meriahnya sbb dlm feri ni kita org yg memenuhkannya.....

As a whole....menarik jugak la kalau berteam building kat sini.  Macam2 activity yg korang boleh cuba. Tapi since faktor umur team kami ni so kami byk buat activiti2 yg simple2.

Apapun korang boleh google kat sini Jerejak untuk dptkan maklumat lanjut dan aktiviti2 yg boleh dijalankan dan jugak harga bilik, time table feri dan sebagainya.
Kami tak bermalam di sini....petang dah balik.....aku rasa penat jugak rupa2nya semua aktiviti yg ada aku turut serta...tak perasan pulak...ye la dok tolong cover team members punye pasal...hehehe

You Might Also Like

1 comments

  1. Jerejak Rainforest Resort offers 20 luxurious chalets, comprising 14 one-bedroom (Superior) and six two-bedroom chalets (Executive). Review us at http://www.kidbuxblog.com/holiday/ideal-destinations

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook