BreastMilk Storage Bag

Tuesday, February 14, 2012

Lemau bila dah petang2 ni. Google2 gambar...rasa cam nak update pasal storage bag pulak. Sekadar berkongsi cerita.
Untuk simpan EBM aku tak gunakan sangat botol susu sbb consume byk space sikit kalau guna botol. Aku prefer guna storage bag ajer. Brand yg aku pilih ialah storage bag JINGLE JUNGLE.  Selalu aku beli 2 kotak sekali @ RM25. Satu kotak ada 25 keping. 2 kotak tu boleh la guna selama lebih kurang 3 minggu.  Bila guna storage bag ni aku boleh simpan susu secara baring ajer...boleh la bertingkat2. Dlm satu bag aku dah sukat siap2 4 - 4.5oz setiap bag.  Bag ni ada double zipper so lebih selamat.  Stok botol susu kat rumah ada dlm 12 bijik jer...aku guna masa mengepam dan storage semasa sesi kat ofis.
Sekarang ni freezer peti ais aku dah penuh sesangat....aku pun pening...nak tambah 1 lagi deep freezer...budget tak cukup lagi...kena tunggu sikit masa lagi sementara tu aku guna secukupnya ruang utk simpan EBM yg ada.

Ni la storage bag yg aku guna. Aku ambik gambar ni kat google jer :)

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook