Family day SRKids Kulim

Friday, June 10, 2011

Hari pertama cuti sekolah baru2 ni SRK tempat adik mira blajar anjurkan family day.  Simple but fun. Byk games utk anak2 dan parent join.  Chik la macam biasa kalau ada program utk anak2 memang cuba utk penuhi bersama.  Tapi kali ni jadi peneman je nak join games dengan budak2 ni memang tak larat.  Nasib baik bibik, abg irfan dan kak afiah ada....mereka ni la yg dok meneman adik mira main2. Ayahnya sama la disebabkan belah mlm busy dengan menonton bola so siang hari dah pening2 tp still dok sama2 temankan anak2....masuk tahun ni tahun  yg ke 7 kami dok ikut program SRK ni...since abg irfan 4 tahun lagi.  Masa tu SRK ni baru je setahun jagung buka kat Kulim ni ...kira kami ni antara parent yg awal la.....tahun ni last year utk kami...bagi rehat dulu a few years. Prinsipal dan cikgu2 kat sini pun ok....Walaupun penat poket dan badan  sepanjang 7 tahun ni tp alhamdulillah....anak2 boleh terima pelajaran dengan baik...boleh bergaul dengan pelbagai bangsa....tidak takut dan segan masa dlm kelas.....boleh menulis dan membaca seawal umur 4 tahun....tak susah masa nak masuk sek kebangsaan.....dan byk lagi la yg dah nampak hasilnya......
Melalut pulak yer dpd citer family day dah ke cerita lain....hehe...so layan gambar sambil sambung cerita...tak byk pun gambar.....tak larat la nak mengikut budak2 ni nak ambik gambar.....layan mana yg ada jer yer...


ni masa sesi pendaftaran..belum mula lagi...ramai jugak parents yg participate....yg pakai sluar hitam kat tepi ni ialah prinsipal Kumon yg anak2 chik la join....depa ni adik beradik....sorang buar SRK sorang buat Kumon....

kak afiah tengah tunggu turn nak main..semua permainan guna token. Chik la awal2 lagi dah dpt 3 set lagi token free, prinsipal bagi....perasan uncle yg belakang kak afiah tu..yg tengah carik barang dlm bag tu...yg tu hubby prinsipal.....both of them memang nice & caring kat budak2 SRK ni ....memang suka budak2....

adik mira dah dpt lukisan butterfly kat tangan....seronok sungguh budak2 ni....
Permulaan cuti sekolah yg menyeronokkan buat anak2......pgogram ni abis dlm kul 11 tengahari....penat jugak walaupun tak join apa2....lagipun cuaca panas.....tiba rumah kami semua terbongkang merehatkan mata dan badan.....plan nak keluar sebelah petang pun terbatal......hehe

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook