~WeEkEnD yG bUsY~

Monday, February 08, 2010

Apa yg kawan2 buat weekend baru ni?....Chik La tak pergi jalan2, sekadar menghabiskan masa di rumah bersama anak2....sesekali menjadi surirumah sepenuh masa..hehe walaupun tak semua kerja dibuat sendiri...abih dah ada pembantu rumah nak buat apa ye tak?..
Sabtu...seawal jam 4.30 dah terkejut sbb hubby ada fishing trip so chik la will run house activity alone hari ni. 7.15 antar abang long ke sek ada aktiviti merentas desa....pastu singgah kedai beli bahan mentah, ternampak rempah masak kurma ayam....hmmm itula  resepi tengahari nanti. 10.30 ambil abang...kesian dia penat merentas desa lebih kurang 3km....cadangnya hari ni nak gunting rambut...pi terus kedai gunting tp still tak buka lagi so balik rumah jer, batal niat gunting rambut....masak lunch pastu keluar pulak ke stokis tupperware ambil barang2 pesanan kawan2. Asyik keluar masuk jer..jam 3.30 ptg baru sempat macam lunch...boleh panggil lunch lagi ke?...Kat sini jam 6ptg pun still panas bukan main lagi...dlm 6.30 tu ajak maid ambil cangkul, pemotong pokok dsbnya, maka chik la pun jalan kan la operasi membersih kawasan luar pagar dan memotong pokok2 tak enak mata memandang...hmmm  berpeluh2 jugak la.....
Ahad pulak anak2 dah mula bersekolah...so tinggal adik, chik la..hubby plak kena kerja hari ni. Semalam ada la hasil tangkapan yg hubby dpt..tp yg bestnya hubby ada beli jugak seekor ikan pari....best..chik la buat gulai, masak dlm periuk tanah....tengahari lepas anak2 balik sekolah bersiap pulak nak ke KAFA..so since ahad kami cuti maka chik la pi hantar la abang dan kakak. Hari2 lain kena kayuh beskal gi rumah kawan utk ke KAFA. Lepas hantar anak2 teringat abang ada minta buat karipap...so chik la pun  layan la buat karipap utk minum petang..buat lebih utk sarapan esok dan  boleh la anak2 bawak bekal ke sekolah.....
Malam rasa penat ...macam2 aktiviti dah buat....tp sorry tak sempat nak snap2 gambar...dlm pada buat tu buat ni..sempat jugak chik la settlekan jahitan manik kat baju nih.....itu la cite chik la week end baru ni....this coming week end..hmmmm..lagi panjang sbb ada public holidays.....agak2 nak buat apa yer?.......kita sama2 tunggu....hehhehe


ni kat leher.


ni kat lengan

You Might Also Like

5 comments

  1. fuhhh supermom.. kejap ke sana kejap ke sini hihi

    ReplyDelete
  2. baca pun dah boleh rasa penatnya weekend chik la....smpt lagik jahit manik ye...k.ani x wat per sbb demam....so duk tdo jer....hehehe...

    ReplyDelete
  3. Liana : hehehe sesekali jd super mom...penat jugak yer....

    Kak Ani : macamana penat pun, akan cuba jahit manik jugak...dah memang minat....harap kak ani dah sihat....:)

    ReplyDelete
  4. akak dok mana ek? kedah ye? kalau dekat mmg dah tempah dah.. cantik!

    ReplyDelete
  5. alya : akak dok kulim, keja penang..hehhe hari2 travel..dekat jer ....kalau nak try boleh jer natar by pos....takat ni ramai yg buat camtu....:)

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook