5 Delicious Fast Food Items You Can't Resist To Order

Thursday, March 12, 2020

5 Delicious Fast Food Items You Can’t Resist To Order

Hmm..bila sebut makanan segera, mulalah terbayangkan KFC, McD, PizzaHut, Domino dan beberapa lagi outlet yang sentiasa ada dalam kepala.  Siapa sahaja yang tak suka pada makanan segera bila seharian dan penat bekerja, kalau boleh memang cuba mengelat daripada memasak di dapur.  Kalau bercuti pula, bila mengejar masa, apa lagi dah tentulah salah satu tempat yang akan dituju ialah restoran makanan segera.  Anak-anak pun suka !

Antara restoran fast food yang kerap kami singgah ialah Mc Donald.  Selain daripada service yang agak cepat, lokasinya juga tidak jauh daripada rumah.  Kalau malas pun guna sahaja fast food delivery Malaysia . Mudah dan cepat.  Ehh!! Bukan akak sahaja yang suka, akak pasti korang pun suka dan sanggup berbaris panjang untuk mendapatkan menu yang korang suka. Tapi kalau korang guna service penghantaran, lagi mudah tau.


fast food delivery, food panda malaysia, makanan cepat sampai, makanan sedap, fast food



Jom akak share dengan korang 5 menu paling sedap yang korang kena cuba order kalau korang singgah di McDonald Malaysia.


Nasi Lemak Burger

fast food delivery, food panda malaysia, makanan cepat sampai, makanan sedap, fast food


Siapa yang tak suka makan nasi lemak? Antara makanan yang digemari di Malaysia. Di McD, korang boleh dapatkan Nasi Lemak Burger.  Nasi Lemak Burger mengandungi ayam rangup dan telur goreng beserta dengan sambal sedap. Hmmm…yummy sangat ! Kenyang dengan satu hidangan.  Kalau kebiasaan nasi lemak dihidang dalam pinggan atau dibungkus dengan daun pisang, Nasi Lemak Burger lebih mudah, sambal bekerja pun korang boleh menjamu selera.  On the go lunch or on the go dinner ! Siapa nak cepat, boleh order menu ni.


Cakoi Bubur Set

fast food delivery, food panda malaysia, makanan cepat sampai, makanan sedap, fast food


Set sarapan yang mengenyangkan untuk korang yang dalam perjalanan, nak cepat dan tak sempat sediakan sarapan.  Tahu tak apa itu cakoi ? Cakoi ni berupa seperti roti lembut panjang Chinese-style. Boleh cicah dengan bubur dan dalam set ini juga disertakan dengan secawan susu soya panas. Hmm…terbau pula wanginya bubur berasap-asap sambil mengunyah cakoi.  Pasti korang puashati ! Waktu pembelian adalah antara 4am sehingga 11am.  So, kalau korang travel awal pagi, rasa lapar, tak perlu susah hati, cari sahaja Cakoi Bubur Set


Burger Syok

fast food delivery, food panda malaysia, makanan cepat sampai, makanan sedap, fast food


Satu lagi yang menarik untuk korang cuba ialah Burger Syok. Siapa yang tak suka makan burger kan? Burger Syok dibuat daripada bahagian paha ayam yang digrill dan dikapit dengan roti bun bijan yang telah dibakar.  Curahan sos pedas Syok dan lapisan sayuran menambah lagi kelazatan burger ini.  Burger Syok boleh didapati secara ala carte ataupun dalam set yang disertakan dengan kentang goreng.  



Cendol-Flavoured Ice Cream

Dari kecil sampai dewasa, sememangnya akak sangat obsess dengan ais krim. Daripada ais krim vanilla dan coklat sampai pelbagai rasa dihasilkan. Yang terbaru dan pastinya sedap Cendol-Flavoured Ice Cream. Korang tengok macam ni pun dah memang terasa nak makan kan!  Tambahan pula dalam keadaan cuaca yang panas-panas macam sekarang ni. 



fast food delivery, food panda malaysia, makanan cepat sampai, makanan sedap, fast food


Milo Mcflurry

Kalau cendol-flavoured ice cream untuk maknya, Milo Mcflurry pula jadi kesukaan anak-anak.  Dari kecil sampai dewasa sekarang ni, minuman Milo dah jadi sinonim sebagai minuman coklat penambah khasiat, pemberi tenaga untuk kekal cergas sepanjang hari.  Sekarang ni dengan Milo Mcflurry, bertambah-tambahlah minat tu bercambah untuk tidak menolak bila ada peluang untuk menikmatinya. Tambah-tambah pula bila korang letakkan cereal, kekacang ataupun coklat cips sebagai topping.  Hmm…..can’t resist lah !!!!



fast food delivery, food panda malaysia, makanan cepat sampai, makanan sedap, fast food


Semuanya Mudah Dengan Food Panda Delivery

Dalam situasi sekarang ni, akak lebih suka menggunakan khidmat fast food delivery Malaysia.  Tak perlu sibukkan diri bersiap nak keluar, tinggalkan kerja dan sebagainya.  Buat sahaja pesanan, sediakan bayaran yang cukup dan tunggu sahaja makanan sampai depan mata. Mudahkan!!

fast food delivery, food panda malaysia, makanan cepat sampai, makanan sedap, fast food


Food Panda ni ada di mana-mana.  Kat kampung-kampung pun ada. Jadi takde sebab korang rasa lapar berpanjangan. Macam-macam pilihan ada dan pastikan korang cuba menu-menu yang akak share tadi. Semudah hujung jari !


You Might Also Like


9 comments

  1. tempoh berkurung ni kena bertabah banyak tengok menu sedap. semua menu sedap sedap dan susah nak tahan selagi tak order kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah jemu dengan masakan sendiri, bolehlah ubah selera.

      Delete
  2. Assalamualaikum Kak, sihat? Moga baik-baik saja ya.

    Ruby pun suka fast food kak AZ! Kalau dapat cuti dari masak, gantung kuali. Syoknya dapat benda² gini.

    McD lama sangat dah Ruby tak pergi ke sana. Banyak jugak ya menu baru. Cakoi, burger nasi lemak, cendol tu. Ermmm sedapnyaaa.

    Betul tu, mudah je sekarang ni. Tekan² je order. Hehe.

    ReplyDelete
  3. now i'm already used to not eating any fast food. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun jarang-jarang sekali makan fast food ni.

      Delete
  4. eskrim cendol xdan rasa masa tengah promosi.
    kawan2 kata sedap..

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Followers