10 Sebab Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun

Tuesday, August 20, 2019

10 Sebab Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun


Kalau sebut pasal berat badan, biasanya kaum wanita ni amat sensitif.  Ada yang berusaha macam-macam cara nak bagi badan capai berat ideal tapi tak jalan juga. Ada yang kecundang di pertengahan jalan.  Bukan nak kata, akak pun kadang-kadang beriya-iya nak turunkan berap, baru turun sekilo dua dan kembali ke rutin asal.  Korang kena betul-betul kental la kalau berazam nak kurangkan berat badan.

tips turun berat badan, cara kurangkan berat badan, berat badan tak mahu kurang
gambar google


Mai akak share dengan korang 10 sebab kenapa berat badan korang susah nak turun.  

1. Kurang minum air masak.
2. Malas bersenam
3. Tidak bersarapan
4. Gula tinggi dalam minuman
5. Makan terlalu cepat.
6. Makan lewat malam
7. Karbohidrat berlebihan
8. Kurang tidur
9. Makan ketika stress
10. Makan terlalu banyak

Cuba korang kira, berapa sebab yang ada kat korang.  

Jom..kita cuba amalkan cara hidup yang sihat !



You Might Also Like


8 comments

  1. Patut lah taknak turun berat badan ni.. Malas sarapan.

    ReplyDelete
  2. makan ketika stress tu hobiku...

    ReplyDelete
  3. Makan ketika stress tu teramatlah betul. Pastu stress berat tak turun-turun makanya makan lagi 😅😅😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. stress makan stress makan....macamana nak berenti makan sbb bila stress mesti cari makanan..hehehe

      Delete
  4. Setuju tu - 10 sebab tu kalau tak counter sampai bila pun susah nak kurus. Level tinggi lagi yang kalau mak2 nak berdiet nak kurus pulak, lain macam tahap susahnya. Ada perkongsian di sini :D http://mommysado.com/2019/01/14/7-sebab-mengapa-ibu-susah-sangat-nak-kurus/

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Followers