Bantu Kekal Sihat dan Dilindungi Dengan Dettol Sepanjang Bulan Ramadan


Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah, umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek. 

rangkaian produk dettol,sabun dettol liquid,kelebihan guna produk dettol


Jenama Dettol dengan family akak memang dah sebati sebab sejak anak-anak kecil lagi akak dah biasakan mereka guna Dettol untuk  menjaga kebersihan diri.

Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar Ramadan terlebih dahulu!

rangkaian produk dettol,sabun dettol liquid,kelebihan guna produk dettol
Sebelum maka pastikan tangan dah dibersihkan dahulu.


Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya yang meriah.  Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri anda terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.


rangkaian produk dettol,sabun dettol liquid,kelebihan guna produk dettol
Rangkaian produk dettol.


Ada pelbagai cara untuk melindungi anda dan keluarga anda daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan.

Jom Mula Guna Dettol !


Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan anda sebelum menyentuh makanan  
        untuk sahur dan iftar
Sanitiser tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh 
        membersihkan tangan anda tanpa menggunakan air
Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman 
        anda sempena menyambut ketibaan Hari Raya.


rangkaian produk dettol,sabun dettol liquid,kelebihan guna produk dettol
Lindungi keluarga daripada 100 jenis kuman berbahaya.


Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. 

Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka.  Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%.

Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran anda tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai! 

rangkaian produk dettol,sabun dettol liquid,kelebihan guna produk dettol
Pengagihan percuma di bazar Ramadan.

rangkaian produk dettol,sabun dettol liquid,kelebihan guna produk dettol


Untuk info lanjut, sila layari :-4 Comments

 1. ray selalu bawak hand sanitizer dye

  ReplyDelete
 2. dulu time sek selalu play sports mesti akan ada dettol kat bakul toiletries walaupun ada sabun lain jugak. tapi kena ada jugal dettol =D

  ReplyDelete
  Replies
  1. dettol sekarang dah macam-macam pewangi ada.

   Delete