Seronoknya bila Hari Raya dah semakin hampir.  Yang paling akak nantikan ialah waktu pulang ke kampung.  Dah mula terasa rindu kat kampung, dah terbau-bau suasana kampung.  Persiapan anak-anak pun dah siap seadanya mengikut budget tahun ini.  Bila nak berjalan jauh ni, keutamaan keselamatan dan kebersihan adalah menjadi fokus kami juga. 

Kekal Dilindungi Bersama Dettol


Hari Raya adalah musim perayaan yang amat dinanti-nantikan bagi bertemu sanak saudara serta orang tersayang selepas sebulan berpuasa di bulan Ramadan. Ketika seluruh rakyat Malaysia bersalam-salaman dan menikmati juadah sambil bertanya khabar, Dettol Malaysia ingin membantu dan melindungi mereka untuk menikmati suasana ini. 

Cecair pencuci tangan dettol, produk dettol, meraikan kemeriahan hari raya, jaga kebersihan


Umpama seorang ibu yang mahu memberikan perlindungan sepenuhnya kepada anak-anak mereka, jenama ini komited untuk menjaga kebersihan keluarga sepanjang musim perayaan agar mereka boleh berkongsi kasih sayang tanpa sebarang kerisauan. 

Kempen Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi Bersama Dettol di R&R Lebuhraya


Ketika kebanyakan warga Malaysia menggunakan lebuh raya utama untuk pulang beraya, Dettol akan menjalankan kempen kesedaran kebersihan tangan di 20 buah kawasan Rehat & Rawat (R&R) di seluruh Semenanjung Malaysia. 

Cecair pencuci tangan dettol, produk dettol, meraikan kemeriahan hari raya, jaga kebersihan
Berhenti rehat di R&R , sebelum makan kenalah cuci dahulu tangan bersih-bersih dengan DettolCecair pencuci tangan dettol, produk dettol, meraikan kemeriahan hari raya, jaga kebersihan

Ena Abas, Pengurus JEnama Dettol Malaysia & Singapura bersama kanak-kanak yang menunjukkan tangan mereka yang bersih selepas mencucinya dengan menggunakan Cecair Pencuci Tangan Dettol.Apabila pengguna berhenti di kawasan R&R ini untuk ke bilik air, mereka akan dibimbing untuk membersihkan tangan secara berkesan dengan tujuh langkah mudah. Cecair Pencuci Tangan Dettol juga akan disediakan di singki supaya pengguna boleh mempraktikkan cara yang betul untuk mencuci tangan mereka. 

Wakil-wakil Dettol juga akan berada di kawasan R&R pada tarikh tertentu untuk memberi sampel produk dan mendidik pengguna tentang kepentingan amalan kebersihan yang baik di rumah. Sampel yang ringan dan dibungkus secara mudah ini boleh dibawa oleh pengguna di dalam bagasi mereka. Pengguna juga boleh memanfaatkan sampel ini sewaktu berada di kampung untuk melindungi mereka dan keluarga daripada kuman.

Cecair pencuci tangan dettol, produk dettol, meraikan kemeriahan hari raya, jaga kebersihan

Cecair pencuci tangan dettol, produk dettol, meraikan kemeriahan hari raya, jaga kebersihan

Kemudahan yang disertakan, pencuci tangan Dettol diletakkan di R&R untuk digunakan oleh orang ramai yang singgah.


“Hari Raya adalah hari untuk bertemu dan berkumpul dengan sanak saudara dan sahabat handai. Itulah sebabnya penting untuk Dettol melindungi rakyat Malaysia daripada kuman supaya mereka boleh menikmati sepenuhnya pertemuan mereka,” kata Kim Minyoung, Pengarah Pemasaran Dettol Malaysia dan Singapura.

Menurut Kim, bagi memenuhi hasrat ini, Dettol melancarkan kempen ini untuk mengingatkan warga Malaysia supaya menjaga kebersihan dan kesihatan mereka walaupun sewaktu menikmati kemeriahan perayaan.

“Sebagai jenama perlindungan kuman No.1 di negara ini, Dettol sentiasa mendidik warga Malaysia tentang amalan kebersihan tangan bagi melawan kuman yang wujud dalam persekitaran kita setiap hari. Kami turut bekerjasama dengan para ibu untuk menyokong mereka dalam menyediakan perlindungan yang sepenuhnya kepada keluarga di mana sahaja mereka berada,” tambah beliau.

Ena Abas, Pengurus Jenama Dettol Malaysia dan Singapura, berkongsi pengalaman peribadi beliau dan menekankan bahawa mengekalkan tangan yang bersih membantu menjauhi kuman.

Cecair pencuci tangan dettol, produk dettol, meraikan kemeriahan hari raya, jaga kebersihan

“Pulang ke kampung untuk beraya perlu melalui perjalanan yang jauh dan orang ramai selalunya akan berhenti sebentar di kawasan R&R. Saya tahu bahawa sesebuah keluarga mungkin perlu melalui perjalanan sejauh 6 hingga 12 jam menaiki kereta jika hendak ke kampung mereka di Pantai Timur dari Kuala Lumpur. Meluangkan masa beberapa minit untuk membasuh tangan dapat melindungi pengguna serta keluarga daripada kuman. Dettol berharap untuk membawa mesej ini kepada seberapa ramai warga Malaysia dalam usaha kami untuk menggalakkan mereka mengamalkan tabiat kebersihan yang baik bagi menikmati Hari Raya dan berkongsi saat kegembiraan tanpa sebarang kerisauan.”

“Bagi yang meraikan Hari Raya dan mungkin akan berhenti di kawasan R&R dalam perjalanan pulang ke kampung masing-masing, kempen ini akan mendidik mereka tentang langkah penting dalam kebersihan seperti membasuh dan mengekalkan kebersihan tangan ke mana sahaja mereka pergi. Dalam erti kata lain, lebih ramai warga Malaysia yang mendapat perlindungan daripada kuman,” jelas Ena.

“Kami berharap orang ramai sentiasa berada di dalam keadaan sihat dan dilindungi sepanjang musim perayaan ini supaya Hari Raya boleh disambut dengan meriah bersama keluarga dan sahabat handai. Dettol Malaysia mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua rakyat Malaysia yang menyambutnya dan selamat pulang ke kampung masing-masing!” kata Kim.

Bersama Menyumbang Menjelang Perayaan


Sempena bulan Ramadan yang mulia ini, Dettol Malaysia akan turut memberi sumbangan kepada para pengguna serta mereka yang memerlukan. Slogan kempen adalah “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi”, dan para pembeli boleh melakukan kedua-duanya dengan hanya membeli produk Dettol bernilai RM25 dalam satu resit. Bukan sahaja setiap pembelian menerima baucar ganjaran bernilai RM5, malah sebahagian daripada jualan akan disumbangkan kepada pertubuhan kebajikan terpilih.

Cecair pencuci tangan dettol, produk dettol, meraikan kemeriahan hari raya, jaga kebersihan
Antara produk cecair pencuci tangan Dettol


Promosi ini berlangsung mulai 1 Mei 2018 hingga 30 Jun 2018.

Korang boleh dapatkan info lanjut dan jangan lupa untuk `like' facebook Dettol Malaysia : www.facebook.com/DettolMalaysia

6 Comments

 1. dettol brand yg boleh dipercayai

  ReplyDelete
 2. Dah lama tak pakai dettol petang ni nak pergi beli la

  ReplyDelete
 3. rumah aida ni memang berdettol.
  wajib.
  anak2 aida mudah kena gatal2.
  sesekali mandi dgn dettol.
  tak la tiap hari.

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul samalah kite, mesti ada stok dettol kat rumah

   Delete