Ketahui Tarikh Luput Kad Touch N Go Anda

Wednesday, September 09, 2015

Info Trafik

Assalamualaikum wbt

Mulai hari ini, 12 plaza tol telah memulakan operasi secara elektronik sepenuhnya.  Tiada lagi laluan tunai.  Semua pengguna kenalah standby kad TNG dalam kenderaan masing-masing. Jangan nanti dah tiba kat plaza, tersangkut tak boleh lepas. Bukan sahaja menyusahkan diri sendiri tapi nanti kena marah dengan pengguna yang lain.

12 plaza tol terlibat, 5 di utara :

kad touch n go, plusmiles, laluan elektronik di plaza tol, tarikh luput


Bila menggunakan kad TNG ni, lebih mudah sepatutnya dan perjalanan pun boleh lebih cepat dan pantas. Tapi pastikan juga kad tersebut ada nilai yang mencukupi dan tidak melebihi tarikh luput. 
Korang tau tak macamana nak semak tarikh luput kad TNG korang?
Senang ajer nak semak, dulu akupun tak tahu.

kad touch n go, plusmiles, laluan elektronik di plaza tol, tarikh luput

Maaf gambar sedikit blur.
Bila korang buat tambah nilai, korang akan dapat resit ni. Kat resit ni korang boleh tahu bila tarikh luput kad tersebut.  Contoh macam kad TNG aku ni, tarikh luputnya ialah pada 21/10/2020..lambat lagi. Kalau lepas tarikh luput tu nanti kad tak boleh guna dah.....senang kan?

Korang pun boleh semak transaksi korang menggunakan TNG tu di SEMAKAN TNG
Macam aku, bila nak buat claim perjalanan tugas, memang kena cetak transaksi laluan ni sekiranya perlu.

Mudah kan sekarang.....semuanya di hujung jari !!


You Might Also Like

6 comments

  1. Lepas ni tol tak ada dah kena beratur panjang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. batul tu....boleh la jalan laju laju sikit

      Delete
  2. Dah bertambah ye laluan tol yang perlu guna TNG. Bagus jugak. Boleh kurangkan kesesakan. Dulu saya pernah simpan keratan akhbar yang ada web address untuk cek tarikh ni. Tapi entah ke mana-mana dah. Tq untuk info berguna ni.

    ReplyDelete
  3. good info azie, kalau tak tahu pun ada expired date juga kad TnG ni ye :)

    ReplyDelete
  4. tq for sharing good info!

    Follow my blog ya! tq

    ReplyDelete
  5. Baru tau yang kad TnG pun ada expire date. Ingat pakai terus sampai rosak, hehe. Tq for the info Kak Zi =)

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook