Bukit Bendera.....dah lama tak pergi...

Friday, December 27, 2013

Cerita lama...tak kira nak up jugak....sbb masih dlm december  :)

Lepas reunion hari tu...masing2 plan nak pergi buat lawatan..sana ...sini....sinun...
Diskas...diskas.....last sekali pecah 2 group satu group menuju ke Taiping dan satu lagi ke Bukit Bendera.  Aku pilih yg dekat la sbb esok tu isnin ...kerja......badan pun dah penat.
SO off tu bukit bendera.
Last sekali aku sampai sini masa Amira baru tadika lagi rasanya...hmm...lama tuhhhh....
Berderet2 la 5 bijik kereta hehe....lawak betul macam rombongan pi meminang..

Tiba kat situ tengok org beratur beli tiket punyer panjang ...macam ulau melingkau.....huhuhu...naik teruskan ke tidak...nak teruskan ke tidak....hmmm..hubby kata alang2 dah sampai ...redahhh je la.....
Susah hatinya kat budak2 kecik ni jer....kami tak per...
Dek disebabkan org ramai sangat....member sorang surrender balik dulu sbb anak dia nak melalak2 tak boleh pujuk dah.....kesian ...tak per korang naik lain kali.....dok penang jer kan...


Mari la beratur berderet2...kami ambik tender bertiga beratur beli tiket...yg tengah tudung hitam tu tengah dok menghafal nak ambik pakej yg mana.
Ambik pakej family 2 dewasa 3 kanak2 kalau tak silap aku RM19 jer....



Yang ni sesi menunggu....hehhe...sib baik DZ behave dengan abang dan kakak dia....kalau tak pening jugak aku...


Pemandangan daripada atas.....cuaca redup so tiba kat atas sejukkk....


Train baru ni cepat jer sampai...dlm 10 min lebih kurang kot...so biar la panjang mana pun korang beratur beli tiket...masa menunggu naik train tak lama. Tapi seram jugak bila train tu bergerak laju....kecut perut...budak2 seronok la....


KAt atas pun dah banyak berubah.  Ok la tarikan pelancong. Aku tak ambik gambar sangat kat atas tu..sibuk mengejar si DZ yg tak berenti2 berlari sana sini...


Budak kecik yg tak tahu penat ni....haha...org belakang tu terlebih besar walaupun menyorok belakang replika....huhuhu

Kami turun dah lebih kurang jam 5pm..masa tu kat tempat beli tiket dah lengang...
Nanti nak try naik atas ni waktu malam ..mesti best .....




You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook