Permainan dulu dulu

Monday, April 18, 2011

Huhu..kesian blog ni jarang2 sekali sempat mengupdate.  Cerita ada byk berderet2...chik la kena carik jugak masa utk mengupdate kat sini.
Sekarang ni sedang menuju minggu yg ke 17. Sabtu baru ni check up semua ok...tuan punye badan jer yg rasa cepat penat bila byk bergerak....anyway yg penting baby sihat .......
Tp update kali ni bukan nak crita pasal pregnancy...nak update cerita lama yg dok simpan. Masa kami ke ladang anggur hari tu....cikgu cikgi SRK dah plan utk kembalikan ingatan anak2 semua pada permainan zaman mak ayah depa dulu....semua budak2 ni dibahagikan kepada beberapa kumpulan mengikut jenis permainan yg ada. Mak ayah abang kakak yg terlebih excited sebenarnya hehehe.....ooo lupa pulak semua game ni kami main selepas makan tengahari di tepi tasik beris ....nyaman sangat sbb angin sentiasa bertiup...makan tepi tasik.....hmmmm....lepas makan memang layan betui mata rasa nak tertutup..hehe...jom layan gambar pulak...

Main tarik upih....seronok adik mira dok atas tu, ayah tolong tarik..hee


Anyam tikar guna daun mengkuang.....hmmm teringat masa kecik2 dok tolong arwah nenek ...

Main tuju tin.....yg ni paling seronok sekali...hahha...kat rumah budak2 ni selalu main tuju kasut....sama jer konsepnye...

Buat atap nipah.....

Yang ni aktiviti berkayak..bila ayah dan abg irfan dah penat dok tunggu budak2 ni abis aktiviti....terus ambik kesempatan berkayak di tengah tasik...seronok la chik la tengok tp kena la bersabar...tunggu badan kecik balik hahhaha

Apapun aktiviti ni memang menyeronokkan ...........

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook