Magic Jelly Lovera Satu Untuk Kegunaan Semua

Monday, November 27, 2017

Magic Jelly Lovera Sesuai Untuk Keluarga


Dah lama akak cari produk yang boleh digunakan oleh seisi keluarga dan mempunyai pelbagai guna.  Jumpa juga akak dengan Magic Jelly Lovera sesuai untuk keluarga.  Bila dapat di tangan je dah rasa suka sebab salah satu kandungan Magic Jelly Lovera ini ialah aloe vera.  Akak memang suka guna aloe vera ni.


magic jelly lovera, lovera malaysia, produk sesuai untuk keluarga, masalah kulit dan penyelesaiannya


Rahsia Kegunaan Aloe Vera Dalam Magic Jelly Lovera

Aloe vera atau daun lidah  buaya merupakan tumbuhan terkenal dan telah digunakan secara meluas sejak zaman cleopatra lagi sebagai bahan rahsia untuk  menyelesaikan masalah kulit.  Magic Jelly Lovera dihasilkan dengan gabungan ekstrak aloe vera dan juga ekstrak timun serta campuran chamomile serta jicama (sengkuang) yang secara tradisionalnya mempunyai kelebihan yang sangat berkesan dalan mengekalkan kelembapan kulit dan masalah kulit yang lainnya.  Magic Jelly Lovera ini tidak melekit dan sejuk terasa bila dikenaka pada kulit .

Selain itu kandungan mineral seperti vitamin C, vitamin E dan zink yang terdapat di dalam aloe vera atau lidah buaya ini merupakan anti oksida semula jadi yang membantu melambatkan proses penuaan.  Membantu awet muda korang!


magic jelly lovera, lovera malaysia, produk sesuai untuk keluarga, masalah kulit dan penyelesaiannya

Untuk sapuan di muka, korang boleh guna cara seperti di atas untuk menambahkan lagi keberkesanan pemakaian Magic Jelly Lovera.  

1.  Sapuan secara membuat di bahagian pipi.
2. Dari tepi bibir sapu ke bahagian atas kiri dan kanan hidung anda.
3. Sapuan di bahagian dahi secara tolakan dari kiri ke kanan dan sebaliknya.
4. Juga sapuan ke atas daripada bahagian dagu.


Kalau korang nak tahu Magic Jelly Lovera ini boleh juga digunakan sebagai pelembab muka sebelum korang nak bersolek.  Akak bukan jenis yang senang nak guna pelembab muka sembarangan, tapi melihatkan bahan-bahan Magic Jelly Lovera ini, akak terus guna sebagai pelembap muka. Memang best, tak melekit dan sejuk je bila disapu dimuka.  Magic Jelly Lovera ini tidak mengandungi paraben, tiada pewarna tiruan, tiada merkuri dan sememangnya magic untuk pelbagai kegunaan.

magic jelly lovera, lovera malaysia, produk sesuai untuk keluarga, masalah kulit dan penyelesaiannya
  Kredit info dpd insta LoveraMalaysia

Boleh juga guna sebagai masker rambut.  Dengan campuran bahan-bahan yang mudah untuk didapati korang boleh merawat rambut kering dengan hanya 15 minit sahaja.  Yang ni pun akak nak cuba buat juga nanti kat rambut anak dara akak.

Magic Jelly Lovera Satu Beg Satu Magic Jelly

Oleh kerana kegunaannya yang pelbagai, adalah amat sesuai untuk korang ibu-ibu dan kakak-kakak pastikan ada satu botol Magic Jelly ni dalam beg korang.  Bila nak guna dalam apa situasi pun, Magic Jelly sedia membantu.

magic jelly lovera, lovera malaysia, produk sesuai untuk keluarga, masalah kulit dan penyelesaiannya



KHASIAT UNTUK KULIT

1. Merawat jerawat dengan berkesan
2. Menghilangkan kulit yang kusam
3. Parut pudar (lama / baru)
4. Pudar bintik gelap
5. Menenangkan Ekzema
6. Menghidratkan kulit kering
7. Rawat selaran matahari
8. Mengecilkan liang
9. Bantu meringankan ruam, kulit alergi dan sensiti
10. Anti penuaan
11. Membaiki dan mengembalikan kulit dari dalam
12. Menjadikan kulit lebih lancar dan lembut




magic jelly lovera, lovera malaysia, produk sesuai untuk keluarga, masalah kulit dan penyelesaiannya
Jelly jernih, sejuk bila dipicit atas permukaan kulit, tak melekit dan selesa digunakan.



KHASIAT UNTUK RAMBUT

1. Membantu mengurangkan kelemumur
2. Melicinkan rambut yang tidak teratur
3. Boleh digunakan sebagai serum rambut
4. Menggalakkan pertumbuhan rambut



KHASIAT LAIN

1. Membantu merawat luka-luka kecil seperti kesan melecur.
2. Merawat bibir mengelupas & kering
3. Kegunaan luaran


MAGIC JELLY JUGA BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI :

1. Pelembap kulit
2. Base Make up
3. Serum muka
4. Serum rambut
5. Serum bulu mata (panjang dan pertumbuhan)
6. Pelembap bibir
7. Pelembap muka/krim malam



Banyakkan kegunaannya!


Testimoni Pengguna Magiv Jelly Lovera


magic jelly lovera, lovera malaysia, produk sesuai untuk keluarga, masalah kulit dan penyelesaiannya
Testimoni menghilangkan jerawat.



magic jelly lovera, lovera malaysia, produk sesuai untuk keluarga, masalah kulit dan penyelesaiannya
Testimoni untuk kulit allergic


Harga setiap botol Magic Jelly Lovera ialah RM70 dengan saiz 60ml.  Maklumat lanjut korang boleh perolehi di sini :

Instagram : @LoveraMalaysia
Website : www.lovera.com.my





You Might Also Like

32 comments

  1. Ari tu lengan terkena minyak panas..2-3 hari ni di serang nyamuk..merah2 kaki..sapu MJL ni..surut skit merah2 tu...damn u nyamuk

    ReplyDelete
  2. Best oakai MJ ni kak..rashes daim pun ok

    ReplyDelete
  3. bagusnya produk ni..macam² boleh buat

    ReplyDelete
  4. Ana pun dah cuba kak. Bagus produk ni. Selamat yg penting.

    ReplyDelete
  5. Dulu Selalu muka dengan ori aleo vera muka gatal-gatal tapi bila pakai Magic Jelly Lovera ne sejuk jew muka serius best.

    ReplyDelete
  6. bestnya. Satu produk tapi banyak kegunaannya. Nak try jugaklah nanti...

    ReplyDelete
  7. Ni favourite baru kita jugak...Suka dengan kesan dia..Saya guna as base make up..Solekan nmpk glowing dengan MJL...

    ReplyDelete
  8. Banyak betul kegunaan dia...rambut boleh, muka boleh...mmg bagus la .. All in one products! hihihi

    ReplyDelete
  9. produk yang bagi macamni kita kena share dekat orang. nanti nak bgtau mak dan kakak pasal Magic Jelly Lovera ni :)

    ReplyDelete
  10. Bagusnya magic jelly ni kak azi. All in one semua boleh guna. Memang boleh jadi kit kecemasan dirumah

    ReplyDelete
  11. ada dgr review psl product ni. mmg ramai yg cakap bagus.

    ReplyDelete
  12. Bagus produk magic jelly ni.. deeba pun ada 1 kat rumah.. lepastu senang lak nak dibawak kemana2..

    ReplyDelete
  13. Banyak kegunaan Aloe Vera ni. Biasa sebelum make-up memang nak pakai pelembap atau krim dulu. Baru selesa nak pakai bedak. Bolehla try produk Magic Jelly Lovera :)

    ReplyDelete
  14. memang diakui, alor vera mmg banyak khasiat..

    ReplyDelete
  15. Boleh bawak pegi jalan2 cuti sekolah ni ๐Ÿ‘๐Ÿผ

    ReplyDelete
  16. Selalu juga guna produk aloeverra. Tapi biasanya untuk kulit sunburnt. Memang best cooling effect dia

    ReplyDelete
  17. Saya pun pengguna magic jelly lovera ni. suka pakai sbb kulit tak sunburn selain digunakan sbg base makeup. smooth je kulit kan.

    ReplyDelete
  18. I've been using this product for awhile, one of the best!

    ReplyDelete
  19. Memang jatuh hati apa2 sahaja produk berkaitan aloe vera. Kelebihan dia mmg tak dapat dinafikan lagi. Banyak kebaikkan.

    ReplyDelete
  20. elok sangat untuk kite yang nak apuskan parut jerawat yang macam berhari raya kat muka kita nih ha.. hee~

    ReplyDelete
  21. Ramai kata produk ni bagus nnt nak trylah.. Suka produk berasaskan aloevera

    ReplyDelete
  22. I am impress with this magic jelly. As it has multiple usage.

    ReplyDelete
  23. Lepas ni tak susah2 guna pokok lidah buaya tepi rumah . Nak cepat tekan2 je produk magic alovera sapu pada muka .

    ReplyDelete
  24. Annur terjebak sama dengan magic jelly ni haha..semua gara-gara baca kak.linda review pasal gel ni. ^_^ terjebak, terguna..pastu tersuka pulak haha

    ReplyDelete
  25. Boleh bawa bercuti ni sempena cuti sekolah ๐Ÿ˜ƒ

    ReplyDelete
  26. Wow, CN pun dh guna Magic Jelly Lovera ni. Memang best botol ajaib ada byk kegunaan. Recommended ๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  27. Wah! Macam menarik je produk ni ! Lelagi ada Aloe Vera tu. Of course banyak khasiat dan kelebihan dia kan. Awak, tq so much for sharing <3

    ReplyDelete
  28. this used to be my favorite. i still love it.

    jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  29. Nampak macam produk yang efektif dan natural, I kalau pilih produk mesti kalau boleh anak-anak pun sesuai untuk pakai

    ReplyDelete
  30. Memang best pakai magic jelly lovera ni. Kulit rasa licin jer ☺

    ReplyDelete
  31. saya guna lovera ni sis, mmg best :D

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook