Patah Tumbuh Hilang Berganti

Tuesday, October 31, 2017

Berperibahasa pulak hari ini.  Patah tumbuh hilang berganti membawa maksud orang yang pergi akan ada yang mengganti.  Korang jangan risau kalau kehilangan sesuatu. Pasti akan ada gantinya.  Lebih kurang begitulah maksudnya, akak pun tak berapa mahir dengan peribahasa ni.

Bila akak memilih untuk aktif dalam dunia blog seperti sekarang ni, akak takkan boleh buat kalau akak sorang-sorang saja.  Bila sorang, mudah putus asa dan kurang bersemangat.  Nak jadi blogger kena rajin. Itulah pesanan yang akan selalu terima daripada kawan-kawan.  Untuk memastikan akak terus bersemangat akak pun carilah team yang boleh membantu ke arah itu. Terjumpalah dengan kumpulan blogger daripada pelbagai latar belakang dan juga kebolehan.  Itulah keluarga AFB - Auto Feed Blog.  Dahulunya team ini dikenali dengan Exchange Feed Group.

Akak antara yang terawal menyertai team ini.  Masa tu rasa kerdil jugaklah sebab banyak yang tak tahu.  Padahal dah lama ada blog.  Tak tahu pun masa tu blog boleh bantu tambah income.  Kalau akak tahu mesti dah fofular dah blog akak ni...hahahaha.....

Atas usaha Mommy Irra, team ini semakin berkembang.  Daripada takde apa-apa, sekarang ni dah semakin menyerlah kebanyakan ahli team ini. Masing-masing berusaha untuk menaikkan blog masing-masing di samping sokongan ahli team yang lain. 

Nak tahu mantap atau tidak team ni, korang boleh jengok blog ahli team yang ada.  Jangan terperanjat ada ahli yang memang power income bulanannya hanya daripada tulisan di blog.

afb, auto feed group, group blogger, kami suka menulis
Sebahagian header ahli AFB yang mantap.


Ahli Team AFB - Auto Feed Blog


.............................................

(1) irra irrayyan.com
(3) nani inanihazwani.com
(5) pcl nazlee.com
(7) ewan wayneharraz.com
(10) sha nurulshahira.com
(12) eny enyabdullah.com
(13) khaty khatyaiman.com
(14) azi azirahman.com
(15) cik T yatizul.com
(16) efa efaothman.com
(18) mas masturadin.com
(19) papa papaglamz.com
(21) along rahimaim.com
(22) mai maisarahsidi.com
(23) SA suriaamanda.com
(25) reen mreena.com
(28) zatie izzatisuhaide.com
(29) KG kakgojes.com
(30) fieza fiezasani.xyz
(31) cik mijah mizatalib.com
(32) mya myafarisha.com
(33) lea leaazleeya.com
(35) akma huhahuhajerr.com
(36) afizah fizarahman.com
(37) aami shamieraosment.com
(38) wafi wafijamaluddin.com
(39) lia liahasty.com
(40) lokman lokmanamirul.com 
(43) cik en nurfuzie.com
(46) leyla aswaleyla.com
(47) fendi notapurba.com
(49) arz arzmoha.com
(50) ummul artyazkee.com
(51) ain aimnub.com
(53) kin mawarassufi.com
(54) fareed dedauncomel.com
(55) kak ita ceritaita.com
(56) atikah atikahnorbaki.com
(58) maria mariafirdz.com
(60) ana anasuhana.com
(62) echa eecashyaa.com
(64) kaklong kaklongchan.com
(65) auni auniafeeqa.com
(66) farah farahsanusi.com
(67) marsha marshaliza.com
(69) unni unnianje.com
(71) hazirah iuzira.com
(72) zarra ummizarra.com
(73) annur annursyuhadah.com
(74) lina linliena.com
(75) wendy wendypua.com
(78) uyul uyulrosli.com
(79) mimi mimiazirah.com
(83) adda mamapipie.com
(84) diya myarosli.com
(85) shalimar shalimaryusof.com
(86) busyra busyratakiyudin.com
(87) pip mrspip.com
(88) fuzy umifuzy.com
(89) sharina opzzpinky.com
(91) eida irismyra.com
(92) ena inaainaa.com
(94) nurul syahirahvaliant.com
(96) kmiey pokucu.com
(97) ayuni yunfila.com


Apa yang penting, kami tidak kedekut ilmu. Kami sentiasa membantu antara satu sama lain.  Rezeki dikongsi bersama.  Masalah cuba dibantu bersama.  Banyak yang best daripada yang tidak.  Tapi yang paling tak best, akak belum lagi berkesempatan bertemu dengan hampir kesemua ahli team AFB ni.  Hanya beberapa orang sahaja yang pernah bersua muka.  Bila agaknya ye dapat berkumpul dengan korang semua? 

Akak sertakan link blog semua ahli AFB. Korang rajin-rajinlah terjah blog diaorang ni yang boleh dikatakan sentiasa berupdate dengan kisah-kisah menarik.  Walaupun ada juga beberapa ahli yang telah beralih arah memilih untuk berjuang cara mereka, kami semua tetap kawan. 

Kalau ada yang berminat nak join, boleh je contact Mommy Irra.

You Might Also Like

13 comments

  1. Wahhh bagusnya. Ika nak juga jpin macam mana ye . Teringin la nak.yimba ilmu. Ilmu Ika kekurangan.

    ReplyDelete
  2. aslm azirah no 83 dtg lapor diri haha

    ReplyDelete
  3. No 60 lapor diri kak. AFB memang awesome. Semua ahli support each other. Proud to be part of AFBian. ❤

    ReplyDelete
  4. It's good to have a support group among bloggers. However, to me, I don't want blogging to be a chore. I want to enjoy writing, traffic and income are secondary.

    ReplyDelete
  5. Banyak nya ahli dalam grup ni ya

    Semoga jemaah ni semakin maju

    amin

    ReplyDelete
  6. AFB Team.. Eh !Nama mummy pun ada.. Tapi mummy tak aktif sgt kat group, keje hakiki tak mengizinkan..Sobs.. Anw Team AFb yang selalu memberikan tips2 terbaik tuk semua ahlinya..Cayalah! Paduikk..

    ReplyDelete
  7. Memang selalu terjah semua blog ni :)

    ReplyDelete
  8. Banyak links . . . Thanks. Saya pembaca sepenuh masa ha ha.


    ReplyDelete
  9. waa.. bestnya ada group !! tahniah !! semoga ukhwah terjalin kekal sehingga ke penghujungnya.. in shaa Allah..

    ReplyDelete
  10. Sayang AFB...jalinan persahabatan alam maya menjurus ke arah kekeluargaan, semua dalam tu dah macam adik beradik dah kan kak AZI...

    ReplyDelete
  11. Tq Sifu :) Kena rajin rajin juga jengok blog akak sifu ni. hihi

    ReplyDelete
  12. Sayang AFB semua, walaupun ada yang belum bersua muka InsyAllah nanti nak jumpa semua jugak

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook