Bocor???!!
Tajuk popular minggu ini.
Stress kan?..bukan anak- anak ajer yg stress..mak ayah..cikgu cikgi semua stress. Sepatutnya mlm tadi dah boleh meraikan tp....
Anak aku salah seorg drpd ratusan ribu yg terlibat. Kesian ..kesian sbb meteka ni dah pulun habis-habisan sejak beberapa bulan yg lepas...tak sangka boleh jd begini.
Hakikat kejadian bocor soalan peperiksaan ni bukanlah perkara baru. Tiap-tiap tahun mmg ada cumanya tidak sehebat ini. Ada baik dan buruknya apa yg berlaku. Buruknya...1) budak-budak ni telah didedahkan dgn cara yg tak sepatutnya diamalkan dlm usaha utk mengukur tahap kefahaman pelajar 2) anak -anak perlu menduduki semula exam ...huhuhu stress yer. 3) intregriti sistem pendidikan negara telah tercemar teruk yg mana pasti ada pihak yg akan jadi pesalah. Tetapi sejauhmaba hukuman jd atas mereka..kita tunggu dan lihat.

Apapun...setiap pelajar, ibubapa, guru-guru ...setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya. Sekiranya tiada pendedahan ini sampai bila2 mereka yg melakukan kerja-kerja hina ini akan terus melakukannya. Satu yg aku ingatkan pada para pelajar.... TIADA JALAN PINTAS UNTUK BERJAYA...usaha lah keraba setiap usaha pasti akan membuahkan hasil yg paling manis utk dinikmati.


Hari ini dalam sejarah...moga tidak akan berulang lagi...

0 Comments