Showing posts from 2024Show All
Akhirnya Siap Juga Buku Merah

Akhirnya Siap Juga Buku Merah .   Pengalaman pertama akak  buat pasport antarabangsa atau orang kata buku merah.  Sebelum ni pernah buat border pass sahaja.  Tak pernah merancang untuk perjalanan antarabangsa jadi tak mahulah mem…

Senang Jer Buat Sendiri Pie Epal

Senang Jer Buat Sendiri Pie Epal . Salah satu kesukaan ahli rumah ni ialah makan pie epal. Tapi akak kurang sikitlah sebab tak berapa suka dengan rasa kulit kayu manis yang biasanya agak  kuat.  Semenjak memboikot jenama tertentu…

Makan Western Sedap Di Smoke Bamboo Bistro

Makan Western Sedap di Smoke Bamboo Bistro .  Pada peminat makanan western, korang kena singgah di sini kalau korang datang Kulim.  Akak jarang-jarang dapat tempat best untuk makan western ni di Kulim, tapi kali  ni kami dah jum…

Singgah Mandi Manda Di Burmese Pool Taiping

Singgah Mandi Manda di Burmese Pool, Taiping .  Sekarang ni memang musim panas.  Kalau di rumah tu memang rasa nak on air cond sahaja.  Awal cuti sekolah yang lepas dan secara kebetulan anak ketiga kami juga ada pulang bercuti, a…

Spegheti Goreng Campak-Campak Janji Sedap

Spegheti Goreng Campak-Campak Janji Sedap .  Dah lama tak prepare bekalan ke pejabat pagi-pagi.  Semenjak adik wan masuk asrama, mak dia pun dah sendu nak prepare breakfast dan bekal.  Tambahan pula bulan Syawal lepas, waktu hari…

Makan Cendol di Bismillah Cendol Taiping

Makan cendol di Bismillah Cendol Taiping .  Dah macam cerita bersiri tentang Taiping pulak. Korang jangan bosan tau.  Akak update mana yang terlintas gambar depan mata ja. Kalau simpan lama-lama, alamatnya terperam dalam draft s…

Staycation Di Flemington Hotel Taiping

Staycation Di Flemington Hotel Taiping. Lama dah rasanya tak check in mana-mana hotel.  Sibuk sangat ke? Tidaklah juga. Cuma sekarang ni lebih suka menghabiskan masa di rumah saja. Syndrom meningkat usia kot.  Lebih suka spend ma…

Kuey Teau Koboi Port Baru Makan Kuey Teau Goreng Di Taiping

Kuey Teau Koboi - Port Baru Makan Kuey Teau Goreng Di Taiping .  Kuey teau goreng adalah antara makanan popular di Taiping .  Siapa suka makan kuey teau goreng? Ramai ke? Okay kita geng. Kalau dulu Taiping ni terkenal dengan kuey…