Petal Velvet Sunaway Daripada Althea Untuk Anda Yang Sukakan Penampilan Ringkas Dan Cantik

Thursday, November 15, 2018

Lately ni memang life agak terkejar-kejar ke sana ke sini dengan macam-macam aktiviti yang perlu diselesaikan.  Tambah-tambah dengan cuti sekolah yang semakin menghampiri.  Seronok bila anak-anak ada kat rumah tapi pada masa yang sama kena juga ada susunan aktiviti untuk diisi bersama.  Okay pelan-pelan kita buat....

Bila hari-hari agak hactic sikit, penampilan pun nak kena jaga juga samada bila di rumah atau pun di luar.  Kena kemas dan nampak fresh selalu.  Bila berada luar rumah jangan lupa guna sunscreen yang sesuai dengan kulit wajah. 

Kepentingan Memakai Sunscreen


1. Mengelakkan pigmentation atau jeragat.
2. Mencegah kanser kulit
3. Mengelakkan sunburn atau kulit terbakar
4. Mengurangkan kedutan kulit

Bila dah berusia ni, muka mudah berjeragat dan kedut-kedut pun dah mula ada.  Kenalah cover sikit-sikit. Akak pilih untuk cuba menggunakan Petal Velvet Sunaway dari Althea.  


kecantikan wajah, istimewa untuk wanita, produk althea,sunscreen, face powder


Kenapa Petal Velvet Sunaway?


1. Ianya menggunakan bahan semulajadi dan bahan utamanya ialah Damask Rose.
2. Teksturnya yang ringan.
3. Melindungi kulit daripadan matahari dan melembabkan kulit muka.
4. Sesuai untuk semua jenis kulit.

Akak dah cuba guna dan rasa nak terus guna.  Mudah dibawa ke mana-mana sebab bekasnya yang simple dan nak selit-selit dalam handbag pun senang.  Cara nak guna kena shake shake dulu lepas tu picit sikit dan boleh sapu kat muka.  

kecantikan wajah, istimewa untuk wanita, produk althea,sunscreen, face powder


Lepas guna sunscreen kenalah ada powder yang best nak tepek-tepek atas muka.  Yang ni memang recomended untuk adik kakak yang suka nak bersiap cepat dan ringkas.  Petal Velvet Powder - felt in love dengan ni sejak mula guna lagi.  Dahlah bekasnya comel, senang nak selit-selit dalam bag.

Petal Velvet Powder


Ada 3 pilihan warna yang korang boleh guna .  Translucent, warm beige dan pink lavender.  Dengan tona kulit akak, akak suka guna warm beige.  Kenapa akak pilih Petal Velvet Powder ?

* ianya menggunakan bahan semulajadi
* sesuai dengan semua jenis kulit
* tekstur powder yang lembut dan ringan
* sebum control
* packaging nya comel sangat 

kecantikan wajah, istimewa untuk wanita, produk althea,sunscreen, face powder

kecantikan wajah, istimewa untuk wanita, produk althea,sunscreen, face powder



Kalau masa piod tu, korang pakai dari pagi sampai petang pun muka tak berminyak pun. 

2 produk ni memang sentiasa ada dalam beg bila nak ke mana-mana.  Simpan satu di pejabat, satu dalam beg berjalan/bekerja dan satu di rumah. 


kecantikan wajah, istimewa untuk wanita, produk althea,sunscreen, face powder


Kalau korang nak cuba, boleh beli kat sini :

Website :- ALTHEA KOREA


You Might Also Like

6 comments

  1. bestkan guna sunaway ni! nak restock bebanyaklah nnti! hehehe

    ReplyDelete
  2. Wah, produk yang menarik dan hebat!

    ReplyDelete
  3. menarik betul laa produk Althea ni..

    ReplyDelete
  4. rasa macam nak cuba je satu produk althea ni

    ReplyDelete
  5. fall in love dengan petalvelvet powder nih , memang best packing dia pun comel mudah masuk dalam beg mekap

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook