SUSU FERNLEAF UHT 100% Terbaik Dari New Zealand

Saturday, October 13, 2018

Bila sebut tentang susu, macam-macam komen korang boleh dapat. Ada yang suka minum susu asli, adayang suka minum susu yang telah ditambah dengan perisa lain sepertik coklat atau strawberry.  Susu bukan sahaja baik untuk anak-anak, ianya juga amat bagus diminum oleh golongan dewasa tak kira peringkat usia.  

Ada pelbagai jenis susu di pasaran samada tepung atau yang sudah tersedia siap di dalam kotak tinggal untuk diminum sahaja.  Akak dan anak-anak memang penggemar susu samada yang natural ataupun berperisa.  Dengan susu ni macam-macam boleh dibuat bukan sekadar untuk dijadikan minuman sahaja. Yang penting korang kreatif untuk mempelbagaikan cara guna supaya tidak jemu dengan hidangan yang sama.

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf


Susu Fernleaf UHT adalah antara jenama yang keluarga akak gemari.  Kenapa UHT? Kalau korang nak  tahu ada pelbagai jenis susu segar dipasaran.  Antaranya  susu segar yang telah dipastuer, susu segar asli, susu segar UHT dan sebagainya.  Korang tahu tak apa yang dimaksudkan dengan UHT? UHT atau sebutan panjangnya ialah Ultra High Temperature iaitu susu segar UHT menggunakan suhu ultra tinggi untuk merawat dengan membunuh kandungan spora dan mikro organisma yang ada dalam susu.  Sebab itulah susu UHT boleh sahaja diletakkan diluar dalam suhu bilik sekiranya belum dibuka. Selepas dibukanya, ianya perlu disimpan di dalam peti sejuk.

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf



Susu Fernleaf ini berasal daripada New Zealand dan sememangnya penghasilannya sentiasa dijaga dari segi kualiti  dari awal sehinggalah ianya dipasarkan.   Pengusahaan ladang secara semulajadi memberikan kebebasan kepada lembu-lembu ini meragut di padang rumput yang subur.  Kalau korang nak tahu susu Fernleaf ini mempunyai sumber makanan semulajadi yang kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, ianya juga mengandungi banyak nutrien penting seperti protein  yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga vitamin D.

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf


Sebab itulah ianya sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa pelbagai peringkat usia.  Rasanya yang 100% Mmmmm.....memang susah untuk ditolak.  Sekotak pagi dah cukup membekalkan keperluan zat untuk anak-anak kekal ceria sepanjang hari.  

Kenapa Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan

Ada pelbagai jenama susu segar di pasaran tapi kenapa susu Fernleaf menjadi pilihan kami sekeluarga?

Lembu Tenusu Dan Rumput

 New Zealand merupakan sebuah negara yang punyai tanah subur dengan kadar hujan dan cahaya matahari yang banyak, sesuai untuk menghasilkan padang rumput ragut yang berkualiti.  Lembu-lembu tenusu dapat meragut rumput dengan bebas, dan dengan bekalan rumput yang berkualiti pastinya menghasilkan susu yang berkhasiat dan berkualiti tinggi. Pendedahan kepada hari yang cerah membekalkan kandungan vitamin D yang tinggi berbanding dengan lembu tenusu yang terkurung di dalam kandang.

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf


Menghasilkan Susu Secara Semulajadi

Dengan rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih, lembu tenusu di New Zealand mampu menghasilkan susu secara semulajadi tanpa memerlukan sebarang bantuan penggalak susu. 

Pakar Tenusu

Pengalaman lebih daripada 140 tahun dalam perladangan tenusu, mempunyai peladang yang berdedikasi dan yang sentiasa memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu bermula dengan air bersih, rumput berkualiti sehinggalah dipasarkan untuk pengguna, menjadikan New Zealand sebagai peneraju penghasilan susu terbaik dunia.

Bekalan ke sekolah 

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf
Bekalan malam sebelum ke kelas iqra.

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf
Untuk ibu semestinya susu segar full cream untuk tenaga sepanjang hari



Susu Fernleaf UHT merupakan 100% susu lembu daripada New Zealand dan menjadi pilihan kebanyakan keluarga termasuklah keluarga akak.  Dijual dalam 2 pakej iaitu 200ml dan 1000ml dengan tiga perasa iaitu coklat, full cream dan low fat. Kotak 200ml perasa coklat memang sentiasa menjadi pilihan anak-anak samada untuk ke sekolah ataupun ketika berjalan. Manakala pakej 1000ml pula memang akak selalu sediakan stok samada untuk minum begitu sahaja semasa sarapan pagi ataupun dicampur dalam masakan atau kuih.

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf

susu fernleaf uht, fernleaf product, fernleaf produk, hasil tenusu New Zealand, Fernleaf Malaysia, harga susu fernleaf


Pastikan korang cuba dapatkan susu Fernlear ini.  100% susu lembu dari New Zealand.

Boleh dapatkan info lanjut di  sini : https://www.facebook.com/fernleafmalaysia/









You Might Also Like

3 comments

  1. Terasa nak pii beli nampak iklan ni hahaha terbaik

    ReplyDelete
  2. Wah ni yg buat mama.terasa nak Cuba Susu fernleaf ni

    ReplyDelete
  3. stok dekt umah dah habis dah..kena g restok nih, hiks..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook