Fahami Kad Touch N Go Anda

Tuesday, July 31, 2018

Semenjak penggunaan kad Touch N Go di lorong-lorong plaza tol, macam-macam gelagat dapat dilihat.  Ada yang tak cukup nilai sebab tak top up, ada yang dah elok masuk lorong tapi cari kad tak jumpa menyebabkan laluan tergendala dan macam-macam lagi.

Pagi tadi ternampak kereta lorong sebelah terhenti di laluan TNG disebabkan kad tamat tempoh.  Jarang berlaku situasi begini dan sebagai pengguna tetap laluan di lebuhraya, kenalah ambil tahu tarikh tamat tempoh kad TNG korang.  Akak pernah update satu ketika dulu cara nak tengok tarikh luput kad TNG yang kita guna.  Korang baca : TARIKH LUPUT KAD TNG

Harap lepas ni kita akan lebih alert dan secara tak langsung membantu kelancaran laluan di lorong TNG.

tarikh luput kad touch n go, kad plusmiles, laluan lebuhraya

You Might Also Like

8 comments

  1. macam mana nak claim rebate erk kak...ada hari tu nampak orang update pasal claim rebate..ntah cane ntah..

    ReplyDelete
  2. baru tahu ada tarikh tamat tempoh. Guna IC je lah senang takde limit keke

    ReplyDelete
  3. Wah, plusmile tu ada rebate yer...

    ReplyDelete
  4. Sha pernah sangkut kat lane TnGo sebab tak cukup kredit. Menggigil kaki nak reverse keluar. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya akak spare juga top up sikit kat IC. In case terlupa nak top up tng dah tiba kat lane baru ingat...bolehlah guna ic jer.

      Delete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook