Latih Tubi Untuk Anak-anak UPSR

Wednesday, August 16, 2017


latih tubi upsr, soalan ramalan upsr, upsr 2017


Dah tak berapa hari lagi peperiksaan UPSR akan dijalankan. Ujian percubaan pun dah selesai, masing-masingpun sepatutnya dah terima keputusan.  Pada yang mendapat keputusan baik, jangan cepat berpuas hati sebab peperiksaan sebenar belum tiba lagi. Bagi yang mendapat keputusan yang kurang memuaskan, masih ada masa untuk mengubahnya.  Yang penting kena rajin buat latih tubi soalan-soalan tahun lepas dan soalan-soalan peperiksaan daripada negeri-negeri lain.

Akak share dengan korang yang ada anak, adik, anak sedara yang akan mengambil peperiksaan UPSR tahun ni.  Korang printkan soalan-soalan ni, biar anak-anak buat latih tubi.  Kalau rajin buatlah sama-sama dengan anak-anak.  

Soalan Ramalan UPSR

Semaklah mana-mana yang sesuai untuk korang print kan.  Soalan ramalan UPSR tidak semestinya tepat, namapun soalan ramalan kan!  

Himpunan Terbesar Koleksi Percubaan UPSR 2017 dari pelbagai negeri dan daerah - https://goo.gl/hjPhrK
Karangan Ramalan BM UPSR- https://goo.gl/6wAfBS
Perkara asas buku teks sains - https://goo.gl/bw17bK
Kertas ramalan UPSR Sains - https://goo.gl/GG129T
Kertas ramalan bahasa melayu pemahaman - https://goo.gl/p1GZCF
Kertas ramalan bahasa melayu penulisan - https://goo.gl/D4i2gV
Modul Triumph Redong Inggeris Vol 3 - https://goo.gl/QDhiJM
Modul Triumph Redong Inggeris UPSR vol 2 - https://goo.gl/yWBYSk
Modul Triumph Redong Inggeris UPSR Vol 3 - https://goo.gl/HD2iix
Think Thank Matematik Kedah - https://goo.gl/LjvGK9
Modul Soalan No 25 Bahasa Melayu Pemahaman - https://goo.gl/xcq3Xy
Modul Latihan Bahasa Melayu UPSR Perak - https://goo.gl/ev8Bs5
Modul Pembolehubah UPSR - https://goo.gl/CGbYHA
Trial UPSR 2017 Kelantan - https://goo.gl/t2oqiE
Trial UPSR 2017 Sarawak - https://goo.gl/LuQipU
Trial UPSR 2017 Terengganu - https://goo.gl/w77Muk
Trial UPSR 2017 Sabah - https://goo.gl/syqJ4u
Trial UPSR 2017 Pahang - https://goo.gl/36BuzX
Soalan sebenar UPSR 2016 - https://goo.gl/SdmWWr
Nota upsr - https://goo.gl/Z7dPwK
Bank soalan percubaan upsr 2016 seluruh Malaysia - https://goo.gl/8mbM6o
250 soalan kbat sains upsr https://goo.gl/pwI0ra
Ebook karangan terbaik upsr - https://goo.gl/wPXbiS
60 contoh karangan upsr 10 ayat - https://goo.gl/vM2CwG
Koleksi Karangan ramalan upsr - https://goo.gl/Db7pu2
Modul UPSR Skor A Bahasa Melayu - https://goo.gl/UGA36Y
Modul Vocabulary UPSR - https://goo.gl/ePxATh
Format Baru UPSR 2016 (DIDIK) - https://goo.gl/6MwfE6
Percubaan upsr matematik set 2 - https://goo.gl/bXFZLZ
Percubaan upsr matematik set 1 - https://goo.gl/gr17Hv
Percubaan upsr Didik BI Pemahaman Penulisan - https://goo.gl/AKWzFf
Modul A untuk Bahasa inggeris penulisan - https://goo.gl/mX1b4J
Modul pecutan akademik upsr matematik - https://goo.gl/c4xRFQ
Modul UPSR Sains Johor - https://goo.gl/JjhhUU
Tips BI Penulisan Section c - https://goo.gl/G6Ngkj
Tips BI Penulisan Section B - https://goo.gl/2tX8Vv
Tips Bi Penulisan section A - https://goo.gl/HZfvd4
74 contoh karangan Bahasa melayu penulisan upsr - https://goo.gl/7qf5sm
Modul BM Penulisan pasti A Pahang - https://goo.gl/C7Bdt2
Modul Cemerlang Bahasa Melayu UPSR - https://goo.gl/px9MgA
Bahan latih tubi gerak gempur upsr - https://goo.gl/WX7f4h
Modul Latihan B. Melayu UPSR Pinang - https://goo.gl/RRNiN5
Modul Bahasa inggeris UPSR Johor - https://goo.gl/oM1H5t
Modul bantu lulus sains upsr - https://goo.gl/DZTzDH
Modul cemerlang matematik perak - https://goo.gl/AQgUUJ
Bahan kecemerlangan Terengganu upsr - https://goo.gl/6Ut3f7
Teknik menjawab ulasan - https://goo.gl/ntsKmS
Nota lengkap tatabahasan - https://goo.gl/hx68NL
Nota istilah sains upsr - https://goo.gl/jb6BfG
Panduan prapenulisan Bahasa inggeris karangan - https://goo.gl/xiKLyy  

Good luck untuk anak-anak, moga korang dapat menjawap dengan tepat dan betul soalan exam nanti.  Terima kasih pada yang berkongsi info ini di fb.  Info yang berguna kita kongsi sama-sama.

You Might Also Like

6 comments

  1. bagus pada anak2 yg memerlukan

    ReplyDelete
  2. Terbaik ni.. sekarang mudah je kan.. ada soalan2 latih tubi kat internet.. ;)

    ReplyDelete
  3. gud sharing kak azi...
    zaman dulu xda pon mcm ni...la ni semua dihujung jari

    ReplyDelete
  4. wahh bagus ni kak. bnyk modul yg boleh buat..

    ReplyDelete
  5. Banyak nya koleksi soalan

    Anak saya kecil lagi

    latih tubi lain

    Hehe

    ReplyDelete
  6. wah... banyaknya sumber2 band soklan... t.kasih sis. sangat membantu

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook