Housewife Hujung Minggu

Saturday, January 14, 2017

Assalamualaikum wbt.  Bila tiba hujung minggu, untuk para ibu mesti macam-macam nak kena buat terutama ibu-ibu bekerja macam akak ni.  Nak cover tugas-tugas tergendala masa hari kerja, nak kena plan siap-siap nak kena buat apa.

Semalam sebaik balik kerja, en suami dah belikan bekalan lauk mentah untuk persediaan hujung minggu dan sebahagian minggu depan.  Singsing lengan la bersihkan ikan, ayam, sotong semua. Pack siap-siap dalam bekas, bila nak masak defrostkan sahaja.  


hujung minggu, kemas rumah, week end task

Mudah begini. Hari ini macam-macam nak kena buat..basuh baju, kemas rumah, mop lantai, lipat baju, iron baju. Huhu...bila nak masak....biasalah tu pagi buat breakfast berat, weekend late lunch, kadang-kadang lunch dah plus breakfast.

Korang buat apa week end ni?

You Might Also Like

1 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook