Resepi Ringkas Untuk Berbuka Puasa

Monday, June 06, 2016


Assalamualaikum wbt.  Bila masuk bulan puasa, penyumbang UV yang paling mantap ialah entry berkaitan makan. Kalau korang ada resepi yang mudah disediakan, jomlah share kat blog masing-masing. Boleh sumbang idea untuk kawan-kawan menyediakan juadah untuk keluarga.

Akak tak terkecuali. Yang mudah dan cepat disediakan tetap menjadi pilihan hati.  Oleh kerana sepanjang Ramadhan ni, waktu kerja diawalkan dan boleh balik seawal jam 430 petang. Bolehlah bersilat sekejap di dapur. Bila akak belek-belek semula blog akak ni, terjumpalah beberapa resepi mudah disediakan untuk berbuka puasa. Kalau korang nak cuba pun dialu-alukan. 

Resepi 1 : Lepat Labu Kuning
Resepi 2 : Lassi Mangga Segar
Resepi 4 : Popia Goreng 

Takde gambar kat sini. Korang semak sendiri kat dalam link diberi. Moga perkongsian ini memberi idea untuk korang. Akak pun dah susun untuk juadah keluarga nanti.....

You Might Also Like

2 comments

  1. Lassi mangga segar tu best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni nak buat lassi mangga ni, semalam dah collect mangga masak..

      Delete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook