First Time Dapat USD

Friday, June 10, 2016


Assalamualaikum wbt.  Semalam lepas berbuka, solat dan tarawih lepak-lepak la sambil melayan handphone. Belek-belek email ternampak satu email yang memang menarik. Payment USD akak dah masuk ...yey!!! Untuk pertama kali terima payment blog dalam USD ni memanglah teruja. Seronok bukan main. Semakin bertambah semangat nak update entry sambil bercerita.

Payment Blogger

Bukanlah nak menunjuk tetapi setakat ni dah banyak jugaklah payment blogger berbentuk tunai dan barangan yang akak dah terima. Bukan nak menunjuk tetapi itulah hasil minat yang serba sedikit menjana income untuk akak. Payment blogger berbentuk tunai, akak simpan dulu, barangan akak guna sekeluarga. Terima kasih tau pada kawan-kawan utara, selatan, pantai timur kat mana juga berada yang memberi semangat terutama team EFG yang selalu berkongsi info menarik untuk digunakan. 

Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Sebagai blogger sebenarnya korang mempunyai banyak peluang untuk menjana income. Kena tahu dan rajin gali ilmu. Ramai blogger yang rajin share cara mantapkan blog. Ada juga yang share tips-tips untuk jana pendapatan pasif di blog. Akak pun masih dalam proses belajar. Usia bukan penghalang, yang penting minat.  Banyak minat yang boleh menjana pendapatan.

Pada blogger-blogger baru, jangan malas cari ilmu tau....jangan kata akak tak kongsi yer....

first time dapat USD ; payment blogger


Biarpun sedikit, tetapi pemangkin semangat ni. Manalah tahu nanti-nanti boleh dapat lagi....

Ada sapa-sapa nak minta review produk lagi??.....

You Might Also Like

9 comments

  1. wah..rezeki dr blog kan k.azi...syukur..semoga lepas ni dpt banyak job lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama lah kita terus rajin mengupdate blog

      Delete
  2. Tahniah. Hasil menjadi blogger... kipidap!

    ReplyDelete
  3. tahniah azie, ana banyak tolak offer dlm usd sebab belum buka2 lagi akaun paypal tu huhu, adsense ye , kipidap kay.salam Ramadan buat azie sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan. Mudah saja buka akaun paypal tu.

      Delete
  4. Wah!. rezeki juga tu. dollar ngan MY jauh beza. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...sekali sekali kita tukar matawang

      Delete
  5. wow akak !!! share tips please ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin-rajin lah mengupdate blog. ramai yang memerhati. Kalau ada rezeki boleh dpt job.

      Delete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook