Lupa Yang Membawa Padah

Tuesday, March 29, 2016


Assalamualaikum wbt

Bila dah masuk 4 series ni makin menjadi-jadi pulak lupanya.  Tapi satu yang akak perasan, akak kalau terlupa sesuatu mesti rasa macam tak sedap hati jer.  Rasa macam ada yang tak kena tapi tak tahu apa. Selalu tau rasa macam tu. Korang macamana?

Ahad malam, sebelum tidur sambil layan-layan adik wan bersembang akak tengoklah fb. Tup tup eh apsal tak connect ni? Check setting, check connection wifi semua ok tapi masih tak boleh browse. Cuak dah!! Area akak ni salah satu tempat kegemaran pencuri kabel. Kat rumah memang akak fully guna wifi streamyx, kat luar baru guna data broadband.  Bangun pulak check sambungan telefon...eh...ada nada phone maknanya tiada kecurian kabel berlaku. Tengok kat modem pulak...hmmmm suspicious sebab lampu di bahagian internet MERAH.

Off...on...off...on....sama jugak hasilnya.  Give up!! Dah lewat malam, tidor dulu lah nanti esok ajer buat report.  Pesan pada en hubby, sila guna data sendiri, wifi tak boleh guna. En hubby ni malam-malam memang masa dia buat kajian produklah, sembang dalam group business lah dan macam-macam kerja online lagi.

Sampai kat opis semalam, punye ler semangat nak buat report kerosakan. Mujurlah pusat laporan kerosakan tu mula beroperasi jam 8 pagi, akak call 740 pagi. Lepas tekan sana, tekan sini, ada satu info tu buat akak tersedar.....talian anda sedang mengalami masalah pembayaran!!! TOINGGGG!!!!!

Hahaha.....akak belum bayar bill streamyx ler!! Dah 2 bulan rupa nye...patutlah usage dah lebih daripada kredit limit. Itulah yang akak lupaa!!!! Mujur ada bank online...terus buat transaksi 2 bulan payment. Sejam lepas tu call rumah...hubby bagitau dah boleh guna....


lupa membawa padah, wifi

Tiga lampu penting dalam connection wifi. Sebenarnya ini kali kedua berlaku tapi tulah....terlupa punye pasal!!

You Might Also Like

4 comments

  1. meh daftar autopay.. Nanti titew bagi free gift. :D

    ReplyDelete
  2. hihi..gelabah azie ye tanpa tenet... nama lagi blogger ye tak :)

    ReplyDelete
  3. SA pun mengalami masalah yg sama..baru 38 thn...kesian kita kan kak

    ReplyDelete
  4. Pernah juga alami masalah ni. Ralit punya pasal. Lupa nak bayar bil.

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook