Bila Mak Takde Rumah

Monday, November 23, 2015



Assalamualaikum wbt

Aku jarang kena out station dan kalau boleh memang malas sesangat nak tinggalkan family. Tapi week end baru ni, atas kebenaran en hubby, aku join team bowling ofis untuk bertanding dengan team state lain di KL. Okay dapat kebenaran, baru boleh pergi dengan tenang. Dah tak nak join game tengah padang, kita masuk yang kat tempat sejuk pulak.

Secara kebetulan permulaan cuti sekolah, semua ada kat rumah jadi tak risaulah sangat. Bab makan memang tak risau sangat sebab en hubby kan chef kami yang terbaik!! 


Bila mak takde rumah, mee goreng, lala goreng cili

Malam pertama kena tinggal...haaaa setalam mee goreng special untuk anak-anak. Memang sukalah budak-budak ni. Sekejap licin ....

Bila mak takde rumah, mee goreng, lala goreng cili

Malam kedua, sepinggan lala goreng bercili makan dengan nasi goreng special. Huhu...ibu tengok ajer lah gambar anak-anak antar kat wasap. Tapi dalam hati lega.....yup no problem bab makan. Hubby kata, semua ni anak-anak yang tolong sediakan bahan-bahan atas arahan. Bila dah siap, hubby masakkan ajer. Bab kemas mengemas kerja anak-anak.

Balik pun tinggal nak lipat baju ajer sebab kakak dah siap basuhkan semua. Alhamdulillah..anak-anak makin ringan membantu, sambil-sambil tu mereka pun belajar banyak perkara kat dapur.



You Might Also Like

8 comments

  1. Pandainya en suami masak....dpt lak anak2 rajin menolong so x risaulah nak tinggalkan diorg ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah cikgu...bab makan kalau tinggal anak memang tak susah hati....

      Delete
  2. alhamdulillah dipermudahkan....

    ReplyDelete
  3. Alhamdullilah...
    Kurang lebih cam anak2 akak..semua ringan tulang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....bila mak balik..semua manja-manja balik hehhe

      Delete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook