Mencari Cinta Paling Agung...

Tuesday, September 01, 2015

Assalamualaikum wbt

Selamat datang September....
Kejap jer kan dan september....tak berapa bulan lagi berakhir 2015.
Apa pencapaian setakat ini?
Apa pembaikan yang telah dilakukan pada diri sendiri? 

Mencari terus mencari idea untuk perkongsian di sini....

Korang dah tengok cerita Cinta Paling Agung kat astro first tak?
Aku belum tengok lagi. So tak tahu la rating untuk cerita tu lagi. 
Sesuatu yang menarik, aku suka dengar lagu untuk cerita tu...nyanyian Awie & Wings. Boleh buat `come back' depa ni.  Lirik dia hmmmm....

Lirik Lagu Ingatkan Dia - Wings

Semenjak awal lagi
Bila ku mengenalimu
Dunia ini serasa
Cuma dalam genggamanku

Ramai yang datang menduga
Namun tak sama denganmu
Aku...percayalah
Biar pun remuk di hati
Akan aku rawat sendiri
Kerana kau aku rela

Mengapa aku yang tidak setia
Mengapa akukah yang berdosa
Mengapa aku mudah terlupa
Janji-janji kita kali pertama

Sesalnya aku cuma
Ingatkan engkau merayu
Itulah kesilapanku
Belum terlewat lagi
Itu kata darimu mudah
Memang begitu indah

Mengapa aku yang tidak setia
Mengapa akukah yang berdosa
Mengapa aku mudah terlupa
Janji-janji kita kali pertama

Musuh tak kenal
Jangan diikut tinggalkan dia
Mengapa aku masih kau goda
Masih kau goda

Mengapa aku yang tidak setia
Mengapa akukah yang berdosa
Mengapa aku mudah terlupa
Janji-janji kita kali pertama


Susah sangat ke nak jadi setia?
Susah sangat ke nak melawan godaan yang datang?

Semuanya terletak pada diri kita sendiri.  Pilihan di tangan kita. Nak pilih yang baik atau nak pilih sebaliknya. Nak pilih untuk jangka masa pendek atau nak pilih untuk selama-lamanya.

Cinta paling agung pada yang SATU.  Masih berusaha untuk mengecapi nikmatNYA. Semoga kita semua dipermudahkan urusan  dunia akhirat.....amin...

#emo pulak pepagi nih...




You Might Also Like

5 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook