Click....click...tetiba senyap!!

Friday, August 07, 2015

Assalamualaikum

Apa korang rasa bila tiba-tiba urusniaga online korang tergendala?
Tiba-tiba tau...

Jadi kat aku.
Puncanya, aku tengah buat online transaction dengan satu bank. Tetiba, disconnected. Gelabah kejap sebab tak logged out dengan sempurna. Tarik nafas. Cuba log in semula. Dapat mesej, anda tidak logged out sempurna, sila log semula selepas 5 minit. Okay sabar 5 minit. Lepas 5 minit cuba lagi. Mesej yang sama diterima.

Haha ..tak boleh jadi kena call service center. Dengan bantuan, baru pulih semula. Yang jadikan aku gelabah takut apa yang ada dalam tu hilang tiba-tiba.  Sekarang ni kan selalu terjadi kes-kes duit hilang dalam akaun. Takut kau!!! Itu je la yang ada sementera nak tunggu hujung bulan. Lambat lagi tu....

Apa yang penting, bila buat transaction online, selepas berjaya, semak baki yang tinggal mesti betul, pastikan keluar dengan sempurna. Clearkan cache atau history browsing korang dalam pc. 

Bila kerja semua diuruskan di hujung jadi...bila takde rasa macam kehilangan walaupun tak sampai setengah jam.......

Itulah hebatnya teknologi....

You Might Also Like

6 comments

  1. nasib baik tak hilang.. Kena hati-hati jugak walaupun semua di hujung jari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...dah pucat kejap hehe

      Delete
  2. Lucky..kadang2 online transaction memang macam tu kan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena hati-hati..kalau tau line ada problem jangan gatai2 tangan buat any transaction..bahaya

      Delete
  3. kalu yanie pun gelabah..kang telan duit abis gtu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan yanie...dahla tengah-tengah bulan ni hehe

      Delete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook