Raja Buah Idaman Hati

Monday, June 15, 2015

Musim durian datang lagi

Assalamualaikum

Weekend yang penuh dengan kenduri. Penat tapi seronok dapat jumpa saudara mara dan kawan-kawan.  Yang paling best lagi balik kenduri dapat makan durian. Yummy!!!!

Seminggu dua ni dok teringin nak makan durian sebelum puasa tapi tak kuasa nak membeli sebab harga bukan main tinggi lagi.  Musang king boleh mencecah Rm40 sebiji.....biar betul!!! Memandangkan bukan nak makan sorang-sorang maka kenalah bawak bersabar dulu.

Sabtu lepas, rezeki agaknya dapat  juga beli durian dengan harga yang diterima akal. Walaupun bukan adik beradik musang dan sebagainya ...tapi durian kampung pun kalau kena gayanya memang sedap!!


raja buah, durian, kerepek pisang, pisang tanduk, musang king

raja buah, durian, kerepek pisang, pisang tanduk, musang king

Ekoq kucing ka ni?...Depa kata kalau ada dok seulas-seulas dalam satu pangsa kena panggil ekoq kucing. Puashati!!!

Rileks-rileks pulak mengunyah kerepek pisang tanduk. Best tau!!
Yang mana dok area Putrajaya, Kajang, Bangi, Cyberjaya boleh la korang hubungi no yang digambar. Ada rezeki dapat la..sebab dengar khabar laris di pasaran. Pantang ada stok tak sampai sehari licin. Alhamdulillah rezeki masing-masing.


raja buah, durian, kerepek pisang, pisang tanduk, musang king

Lepas ni rehat la dulu sebulan dua daripada kenduri-kenduri kawin ni. Ramadhan pun dah dekat sangat dahhhh.......



You Might Also Like

7 comments

  1. rehat kenduri-kendara..tapi jamuan berbuka sini-sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemputan berbuka kalau tak boleh bawa family memang tak attend. Kalau pi jugak mmg makan tak lalu la dok teringat anak-anak..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Iye mimin....best nak tunggu durian balik pulau turun harga..

      Delete
  3. pcl dok perati jauh musang king nak dekat tak berani..haha mahai, tunggu harga murah sikit nanti..tak la ngidam durian lg buat masa ni .. kerepek pisang ori dari mana tu... sini, banting memang tempatnya banya peniaga repackaging?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui PCL...hat ni pun 3 bijik RM45 durian kampung jer...tp isi ok.
      Kerepek pisang tu memang ori bukan repacking...kakak yang buat sendiri kat rumah dia.

      Delete
  4. alamak. sedapnya tengok! dah lama x makan kerepek ni. dah lama x makan durian!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook