Demam baru media sosial

Monday, May 18, 2015

Dubsmash

Assalamualaikum ...

Awal sampai ofis hari ni, boleh layan tenet kejap.  Pagi-pagi ternampah satu clip lawak dalam fb. Aku tak kenal pun siapa yang empunya clip tu. Tapi nampak dah diviralkan oleh pengguna fb. Lawak?..parodi?...boleh la. Sambil layan clip tu, ternampak ooooo rupanya clip Dubsmash. Dok dengar la jugak pasal dubsmash ni tapi tak ambil kisah sangat.

Apakah itu Dubsmash?

Dubsmash adalah aplikasi mesej video yang hanya ada pada Android dan Apple yang membolehkan pengguna menambah suara @ soundtrack untuk vide yang dirakan pada telefon pengguna. Soundtrack boleh jadi diambil daripada movie, lagu, lawak dan pelbagai lagi. 
Kalau korang tengok nampak macam miming la. Macam video kak Syidah suatu masa dulu yang popular di youtube. Dulu video Keek jugak popular. Nampaknya dah beralih arah.

dubsmash, media sosial



Cuba korang cari video dubsmash kakani dan ucop ...memang boleh layan gelak la bila boring.





You Might Also Like

4 comments

  1. masih belum berkesempatan utkmencuba

    ReplyDelete
  2. Ohsem semua video yang diorg buat,,,tapi masih belum ada peluang nak try!

    Jemput jenguk blog saya sis:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hehehehee... ada yang kelakar.. ada yang over..
    tengah trend sekarang ni.. layan kan aje lahhh... :)

    ReplyDelete
  4. hai mas..khaty singgah sini..ada lagi yang terbaru..ketinggalan ketapi dah nie

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook