96/2015 : Nak kurangkan berat badan?

Friday, April 10, 2015

Dah lunch?
Alhamdulillah.....

Sambil2 tunggu makanan sampai ...sambil2 layan media social.
Terjumpa satu post yg agak menarik jugak.  Mesti korang suka...
Korang tak suka pun aku nak share sini sbb aku suka...hehe..



CARA-CARA MENGURANGKAN BERAT BADAN :

1. Makan epal hijau atau minum jusnya setiap hari sekurang-kurangnya 1 biji satu hari.  Tujuannya utk membuang lemak2 yg terdapat di celah2 otot perut. dan untuk mengikis lapisan kanji tepung gandum dan sisa-sisa makanan yg lain dari dinding usus. Cuba seminggu dan lihat kesannya....


Kalau nak dimakan mentah, boleh ajer makan dengan makanan lain atau jadikan salad. Kalau minum jus, ianya tidak boleh disulami dengan makanan lain sekurang2nya utk 15-20min .

2. Minumlah jus lemon 1 biji sebelum sarapan atau 1 biji sebelum tidur tiap2 hari utk tujuan detoks. Lemon ini bersifat asid sewaktu diluar tetapi bertukar kepada alkali setelah masuk ke dlm badan....berbeza dengan jenis2 limau yg lain. Utk mengurangkn masam lemon, boleh la campurkan sedikit madu dlm jus atau campurkan dengan gula perang.

Cubalah lihat kesannya....

Mungkin ramai yg dah pernah baca artikel ni.

Terima kasih pada yg menyumbang. Aku c&p sini utk ingatan bersama.



(credit google)



Jom cuba......

You Might Also Like

12 comments

  1. erm...KG nak cuba ni..lepas bersalin aje naik berat mendadak

    ReplyDelete
  2. selalu jgk minum pg dgn air lemon suam..

    ReplyDelete
  3. errmmm..
    lemon suam letak madu sikit... sedap kak azi... :)

    ReplyDelete
  4. memang dah amalkan pun azi, setakad ni ok je lah hehe :)

    ReplyDelete
  5. okee nak cuba la nanti :) nice info kak zi :)

    ReplyDelete
  6. kak azi tgh dalam proses untuk diet ke? antara tips lain kalau nak kurus cuba kurangkan makanan yang tinggi kalori, pastu makan banyak kali tapi dengan kuantiti yang sikit.:)

    ReplyDelete
  7. untk tambah berat bdan ada tips x? hehe btw tips ni nnti aina boleh share dgn abg aina =D

    ReplyDelete
  8. KG - cuba, jgn tak cuba

    PCL - yup mmg best!

    Mia - plan-plan tp tak jadik2 jugak...byk tul godaan hehe

    ReplyDelete
  9. nak try juga la..thanks kak azi kongsi tips =)

    ReplyDelete
  10. bila nak turunkan berat badan,ada ja dugaan makanan yang berduyun-duyun tiba..ngee

    ReplyDelete
  11. bersenamlah utk kurus , sihat, dan bertenaga-naga.

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook