100/2015 : Kisah Malam Tadi

Wednesday, April 15, 2015

Kecil Kecil Cili Padi..


Entry yg ke 100 utk 2015...
Tahun ni boleh break record berblogging hehe...

Semalam en hubby tak sihat. Suruh pergi klinik awal tak mau tunggu si ibu balik....alolo..manjanyer..hehe....
Lepas maghrib maka bergerak la kami ke klinik. Adik Wan memang semestinya akan follow mak ayah ke mana jua...untung anak bongsu kan...
Pemanduan malam aku memang berhemah la berbanding siang...almaklum..malam gelap...tambah2 bila en hubby ada kat sebelah...

Selesai ke klinik..singgah tapaw makan malam....
Dlm perjalanan tetiba Adik Wan tanya....pas gi bli makan nak pegi mana?

Pertanyaan wajib dia setiap kali masuk kereta.....lagi lama dok dlm keta lagi byk soalan ......letih menjawab...teringat iklan ---- tu burung apa?...

Ayah jawab : kita balik la....makan kat rumah...

Adik Wan : bila nak naik choo-choo train?

(haa....kuat sunggug ingatan anak2...ahad lepas masa ke sekolah abangnya kami lalu di tepi kaw landasan keretapi....)

Ayah : nanti la bila cuti sekolah panjang. Bila semua ada rumah kita pi la naik choo-choo train....

Adik Wan : ok

Ayah : Adik nak pergi mana naik choo-choo train?

Adik Wan : Langkawi...

HAH!!! nganga kejap mak pak dlm kereta....

Mana pulak anak aku ni tahu sebut langkawi....huh....siapa la dah sogok anak aku ni dengan cerita langkawi nih..... 

## untuk makluman korang Adik Wan baru berusia 3 tahun setengah yer....

#jangan ingat anak kecil tak tahu demand!!

anak kecil, keletah, rajin, bertanya, pemikiran

Motif gambar : perasan tak yg kecik tu?...itu la sang kelulut....kecil2 cili padi...sibuk hari2 mengumpul madu....tak sabar nak rasa......
  

You Might Also Like

7 comments

  1. budak2..hehe ingat jer kalau kita janji apa2 kan..hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniahhhhhhhhh .. aura berblogging sudah mari ... kikikiki

    ReplyDelete
  3. hehehe sama dgn anak sdara aina. dah pndai nk demand. haha >_<

    ReplyDelete
  4. sebab tu kalau berjanji dgn anak2 kena tepati...KG paling risau klu x tertunai janji dgn anak2..anak2 akan tagih smpi tercapai

    ReplyDelete
  5. haha berjanji dengan anak2 kenalah ditepati :)

    ReplyDelete
  6. Samalaa hehehkalau dah janji dgn anak2 ni diaorg akan ingat sangattt..Pastu tuntut janji tu sekejap tanya pastu tanya lagi lagi lagi dan lagi..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook