37/2015 : Malang tidak berbau...

Tuesday, February 10, 2015

Kejadian petang semalam....


Kena hentam dari belakang.  Huhu...sadis....
En hubby yg memandu. Kami baru keluar dpd kaw taman ke jln besar..nak antar anak2 ke kelas tuition. Masa keluar jln clear...kereta jauh lagi. Elok masuk jln besar tak sampai 2 minit...tummm..kuat beb!!!! Aku kalih belakang nampak sebijik motor baru landing atas jln dan pemandunya tgh berdiri...bila masa motor tu dtg pun kami tak tahu. Anak2 dah terjerit dlm kereta. Syukur en suami tak panik...dia berhentikan kereta perlahan2...tiada emergency break di situ.


Motorni buat summersult ( betui ka eja?) 2x sblm landing atas jln. Aku pasti motor ni laju sesangat masuk susur jln daripada highway. Susur jln tu menurun bukit sikit dan mmg best kalo bak buat lap. 

Walaupun xde kecederaan teruk..tp aku jd trauma sat  nak bawak kereta. Lepas tu nak pi klinik ambik ubat demam dzakwan pun rasa bawa kereta takut2...aduhai...malang tidak berbau. Kadang2 kita berhati2 pihak lain yg buat onar..kita yg jadi mangsa. 

Utk bikers2 sekelian..kalo korang nak melaju pun tengok2 la tempat...peak hour jgn la korang nak tunjuk hero....


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook