26/2015 : The Gate Cafe, Taiping

Monday, February 02, 2015

Kalau pi meronda tak best la kalau tak pi cari makan kan?
Selalu kalau Taiping mesti synonim dengan popia basah, yong tau foo dan kuey teow  dolly. Tp kali ni kita try menu lain pulak. 
Kami singgah di The Gate Cafe tak jauh dgn taman tasik. Sebenarnya kami mencari tempat makan yg terbuka sikit memandangkan trip kali ni ada ramai kanak2. Budak2 ni bukannya boleh duduk diam menunggu makanan. Macam2 aktiviti depa buat nanti.
The Gate Cafe ni ada meja di dlm kedai dan di luar kedai ...so sesuai dgn keperluan kami.
Jom tgk menu...oppss lupa...menu western kali ni...ikut minat anak2....


Cowboy Burger....ada lapis ayam...daging -- rasa tak tahu...adik ipar punye order


Lamb chop sizzling--- suka kuahnya. Dagingnya tak berapa lembut tp tak la liat..cuma side dish dia tak brapa menarik. Ni order mr hubby..i tumpang sekali...kita bagi 3 bintang out of 5.


Chicken chop with mushroom sauce--- ni  menu aku sbb nak share dengan dzakwan. Ok la. Aku suka kat coleslow kentangnya..boleh try nanti. But still presentation x menarik. Ayampun kecik...hehe. Nak bagi berapa bintang ya?....brapa ya?....
Hmmmm....saya kasi 3 bintang juga....

Anak2 pun order chicken chop tp kuah yg berlainan. Overall puashati jugak la. Service tak la lambat. Yang penting semua orang kenyang.....

Bagi yg berminat nak cuba...

Alamatnya :
33 Jalan Maharajalela, Taiping
No tel : 05-8057748





You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook