18/2015 : Langkawi SkyCab

Thursday, January 22, 2015

Tak pernah terlintas dlm kepala aku nak naik skycab @ cable car.  Aku ni dlm kategori gayat jugak la walapun sikit-sikit.  Pengalaman naik Eye Of Malaysia dulu huhuhu memang gerun la terutama bila dah dok tinggi kat atas....

2,3 kali dah ke Langkawi since skycab ni ada tp selalu ngelak bila anak2 ajak naik. Tapi since budak2 ni dah besar dan tak melasak sangat (kecuali dzakwan)...kira boleh la layan permintaan yg satu ni.

Iye dik....akak berjaya naik ....hehehe....

Kata org musim2 cuti ni org ramai dan kena pi awal. Ok...hari sebelum dah set kita pi awai2 pagi....mai dengan malam hujan...tidoq atas katil empok siap pasang ekon lagi..huhu....lepas suboh mai pakat2 sambung tidoq lagi.....penat berendam petang sebelum tu.....hehehe.....last2 kul 11 pagi jugak keluar dpd sarang.  Pusing sana sini last2 sampai situ dah dekat 1230pm .....sabar jer kan....

Sampai2 .....tu dia  punya ramai umat.........
Kul berapa nak dpt tiket nihhh....
Haha...boleh gelak lagi tu...





Tetiba dengaq promoter dia announce tiket laluan laju..tak payah beratoq....harga berganda sikit la....aku pandang hubby...hubby pandang aku...ok kita beli...sekali ja pun nak naik benda nihh....kena naik dengan hati yg tenang....budak2 pun dah kepanasan...zup..zup..zup....tiket udah di tangan....siap diiring masuk lain tunggu skycab ....dpt souviner lagi......hmmmm...rasa vip sat....hehehe...

tak sampai 5 min...kami dah ada dlm skycab.  Yg beratoq tunggu ketibaan skycab tu harap maaf yer..kami tak potong Q ....cuma kami bayaq lebihhh...


Dah dok dlm tu baru tetiba aku jadi dug...dag....dug..dag....huhu...dia dah bergerak makin tinggi...en hubby memang boleh buat lawak atas tu...posing macam2 ngan anak2...sabau jer la....

Dzakwan...senyap....sekadar tersenyum sumbing memandang ibu dia yg dah mula pucat sikit2...hahaha.....ya ampun....akakk gayat .....

Takde de la aku menikmati pemandangan sekeliling sekadar menutup mata sambil bertanya bila nak sampai nihhhh....
Tiba di pitstop pertama --- korang boleh pilih nak turun atau pun tak...kami tak turun..terus ke puncak. Sampai atas baru cheq bukak mata..eheh...dah sampai...
Skycab ni jenis tak berenti tau..bila sampai destinasi dia ..pintu terbuka maka cepat2 la korang terjah turun tp dia bergerak slow la. Cuma bila bawak budak kecik ko kena la alert sikit.

Kat atas..sejuk...yup sudah tinggi....sayup2 pandang bawah....ehhh..akak dah berani tengok bawah la....tp tangan dok pegang pemegang tangga jugak hahaha...

Menikmati keindahan ...memang cantik memang indah ciptaanNya......
Hampir sejam jugak kami lepak kat atas tu....
Laluan turun sama jugak mcm naik...kami tak perlu Q dah ...terus masuk carpet merah skycab sampai terus naik.....

Masa turun baru la cheq berani tengok kiri kanan....dah dpt mengawal keadaan .....
On the way keluar dok ternampak geng yg beratoq sama ngan aku tadi..masih beratoq menunggu tiket huhuhu......kul berapa la tu nak dpt.....



Gara-gara nak menghilangkan rasa gayat....aku cuba ambil gambaq ni...tu di ketaq tangan sat.....tetiba ngeri pulak tengok skycab ni bergantung2 dgn ketinggian ntah berapa ratus meter dpd aras laut....sumpah   cheq tak berani tengok bawah !!!



Apapun yg cheq rasa...alhamdulillah dpt atasi itu fear factor....selamat...semua suka...semua gembira....
Cheq tak mau naik lagi......hahaha





You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook