Penutup cuti sekolah & pameran orkid

Sunday, March 30, 2014

Salam ahad semua. Hari ni di kedah budak2 dah start sekolah....aktiviti busy weekend kembali utk kami.  Petang nanti nak antar abang irfan kembali ke asrama....sunyi la balik rumah. Seronok tengok anak2 bila menginjak remaja...hubungan mereka semakin rapat boleh bertukar2 cerita..boleh berkongsi rahsia..moga kekal sampai bila-bila....

Sebagai penutup cuti sekolah yg singkat ni...semalam bawa anak2 ke taiping. Tak ke mana2 pun sepanjang seminggu..menghabiskan masa di rumah ajer...aku sendiri ambil cuti sampai 3 hari dok layan selera anak2....

Ke taiping semlm...berkesempatan ke pameran orkid yg diadakan di Taiping Sentral..menarik...sesi rabak poket jugak kata hubby..hehehe....




Masa kami sampai dlm kul 4pm tu tam berapa ramai lagi tambahan pulak hari baru lepas hujan. Lewat petang tu baru ramai pengunjung. Rambang mata ko tengok bunga2 orkid pelbagai spesis. 
Tambah2 selepas siap rumah orkid yg kami buat di rumah...mmg bertambah2 minat la kami nak tambah koleksi. Nanti bila2 aku update pasal rumah orkid kami yg tak seberapa tu...








Antara koleksi menarik yg ada di situ. Aku tak cekap lg nama2 spesis orkid ni...kena tanya hubby.  

Pada yg berada di kaw utara, masih sempat lg berkunjung ke pameran orkid ni sbb hari ni 30 mac last day.....lokasi Taiping Sentral Mall (kat luar).....








You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Followers

Like us on Facebook